Comunitat Valenciana

El cardenar azobispo de València, Antonio Cañizares.

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha indicat aquest dijous, preguntat pel suport expressat pel papa Francesc a les unions civils entre homosexuals, que s'"adhereix" al pontífex però no ha volgut valorar aquesta posició en particular ni entrar en aquest tema ni en cap concret, encara que ha volgut assegurar que té amics homosexuals i el seu tracte cap a ells ha sigut "exquisit".

Puig i els agents socials mantenen una reunió sobre el plantejament del toc de queda

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat als agents socials la proposta que plantejarà el Govern autonòmic en el Consell Interterritorial d'aquest dijous, per a declarar el toc de queda durant la matinada -de 0.00 a 6.00 hores- fins al 9 de desembre, una situació que no afectarà els treballadors del torn de nit.

El Botànic presenta la seua llei electoral

Els partits del Govern del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) han presentat aquest dijous en Les Corts un nou projecte de llei electoral valenciana amb una rebaixa de la barrera del 5 al 3% perquè més partits puguen entrar en el parlament, juntament amb novetats com el vot preferencial o les llistes desbloquejables pels ciutadans i paritàries 'cremallera' per a garantir que hi haja un mínim d'un 50% de dones.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha realitzat una valoració "positiva amb tota la prudència del món" de la marxa del curs escolar a la Comunitat Valenciana quant a l'afectació de la pandèmia de coronavirus. No obstant açò, ha instat a no relaxar-se "ni un mil·límetre" perquè, "davant una afecció social més elevada, s'ha de prestar més atenció perquè els protocols seguisquen funcionat bé".

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler,en roda de premsa

La Generalitat Valenciana estudia, davant les recents resolucions del Tribunal Suprem que li són desfavorables sobre l'ús del valencià en l'administració i la renovació de concerts educatius en nivells postobligatoris, dos "vies": d'una banda, la judicial veient "si paga la pena acudir al Tribunal Constitucional o a Europa" i, per una altra, la política per a promoure "un canvi normatiu a nivell estatal".

Página 1 de 10