Comunitat Valenciana

La ruta 'Dones de Ciència' permet recórrer els murals de dones científiques amb autobús per València

El projecte Dones de Ciència, que desenvolupen el centre d'innovació Les Naus i la Universitat Politècnica de València (UPV), ha presentat una iniciativa conjunta amb l'EMT perquè la ciutadania puga realitzar una ruta amb autobús pels seus murals protagonitzats per dones científiques.
La Línia 99 de l'EMT recorre els murals de científiques a València
La Línia 99 de l'EMT recorre els murals de científiques a València
LAS NAVES
La Línia 99 de l'EMT recorre els murals de científiques a València

Amb la 'Ruta Dones de Ciència', les tres entitats pretenen promoure "una ciutat més sostenible i compartida, que són dos objectius fonamentals dins de l'estratègia d'innovació Missions València 2030", ha explicat Les Naus en un comunicat.

A la informació de les científiques de cadascun dels murals que apareixen en la web Dones de Ciència, se suma ara el llistat dels autobusos que poden acostar-te als mateixos. La línia 99 de l'EMT, per exemple, recorre els murals de les científiques Jane Goodall, Nuria Oliver, Vandana Shiva, Ada Lovelace, María Blasco, Sofia Kovalevskaya i Josefina Castellví.

'DONES DE CIÈNCIA', UN PROJECTE PREMIAT

Actualment són ja 24 els murals que han cobrat vida en aquest projecte que està donant forma a una ruta única en el nostre país que permet descobrir -o redescobrir- a dones que van trencar barreres, referents en els seus respectius camps d'investigació.

El projecte 'Dones de Ciència' respon un doble objectiu. D'una banda, visibilitzar i rendir tribut a científiques de referència a nivell nacional i internacional, conjugant en cada mural ciència, gènere, art i noves tecnologies. Per un altre, denunciar les conseqüències de la desigualtat de gènere, tant en la construcció de vocacions científiques i investigadores, com en el desenvolupament de les carreres professionals de les dones en aquestes àrees, les seues condicions laborals, l'accés a àmbits d'investigació i els sostres de cristall als quals encara hui es veuen sotmeses.

Amb aquest projecte, els murs dels carrers de València s'han convertit en museus a l'aire lliure en els quals la ciutadania pot descobrir -o redescobrir- a algunes de les científiques més destacades de la història i la seua lluita per la igualtat de gènere en aquest àmbit.

Aquesta iniciativa va ser triada com a millor projecte de divulgació científica de l'any 2019 per la Xarxa Nacional d'Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), que s'engloba dins de la FECYT-Ministeri de Ciència i Innovació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento