Comunitat Valenciana

Puig, sobre la proposta d'Aznar per a un govern de coalició: "Forma part de l'agitprop"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que "respecta" que l'expresident del Govern d'Espanya, José María Aznar, aposte per un govern de coalició entre PSOE i PP, però ha precisat que qu...
Ximo Puig atén als mig aquest dimarts.
Ximo Puig atén als mig aquest dimarts.
EUROPA PRESS
Ximo Puig atén als mig aquest dimarts.

"El que diga l'expresident Aznar forma part de l'agitprop -propaganda d'agitació-, i té la referència que té", ha sostingut a preguntes dels mitjans a Alacant, on ha assistit a un acte pel 40 aniversari dels ajuntaments democràtics.

"El que ha de dir el que pensa el PP és el líder del partit", ha precisat i ha recordat que Casado, sobre eixa possible coalició amb els socialistes, "fins ara, el què ha dit és no, mai i mai".

SENTENCIA ERO

Per la seua banda, Ximo Puig ha rebutjat, preguntat sobre aquest tema, que la sentència pel cas dels ERO a Andalusia puga afectar la conformació d'un govern de Pedro Sánchez amb Podem. "En absolut, és una sentència que té a veure amb qüestions que van passar fa molt de temps i que cadascun haurà d'assumir la seua responsabilitat".

Puig ha insistit que "sempre" es respecten les decisions judicials i, per tant, "no hi ha res més a dir".

"Una altra qüestió és que estem en un temps polític en el qual és necessari sumar i desembossar la situació política espanyola, acabar amb aquest impàs i tindre govern i oposició", ha raonat. A més, ha reclamat tindre "en ple funcionament les institucions democràtiques".

En eixe sentit, i qüestionat pel posicionament d'Esquerra Republicana (ERC), Ximo Puig ha instat la formació independentista i Ciutadans a "fer una anàlisi sobre què li convé al país". "Si continuar en aquesta senda de la inestabilitat i tornar a unes eleccions o facilitar una investidura", ha agregat.

Així, ha precisat: "No es tracta d'estar d'acord amb un programa de govern, es tracta que hi haja un govern perquè el Govern de Catalunya tinga la capacitat d'interlocutar, com ens passa a nosaltres".

Per a Puig, és "fonamental" fer política "realista i pragmàtica" que "interessa als ciutadans" i que "no té a veure amb l'interés partidista sinó amb el general".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento