Comunitat Valenciana

Paterna cedeix una cova com a seu d'un club d'escacs

L'Ajuntament de Paterna (València) ha subscrit un conveni amb el club d'escacs EDAPA pel qual li cedeix l'ús d'una de les coves de l'entorn de la Torre perquè siga utilitzada com la seua seu.
Un dels xiquets del club d'escacs de Paterna
Un dels xiquets del club d'escacs de Paterna
AYTO
Un dels xiquets del club d'escacs de Paterna

Amb la cessió d'aquest singular espai es pretén recolzar l'activitat d'aquest club que compta amb més de mig centenar de membres i és un dels més importants de la Comunitat Valenciana, ressalta la regidora de Participació Ciutadana, Paqui Periche.

EDAPA, que desenvolupa la seua activitat des de 2018 i compta amb més de 500 membres i 76 federats, centra la seua activitat en els xiquets a través de classes i formació amb l'objectiu de crear planter.

El seu president, Sergio Fernández, destaca la importància de tindre una seu en la qual desenvolupar la seua activitat de manera completa: "El fet que siga en un espai tan emblemàtic al costat de la Torre de Paterna i una cova rehabilitada, fa que siga encara més especial".

Com a edil de Patrimoni Històric, Roberto Usina garanteix que s'han realitzat els tràmits necessaris per a poder cedir l'ús de la cova número 100, permetent que la ciutadania puga fer ús d'un espai històric que forma part del patrimoni cultural.

Aquest club, referent tant a nivell autonòmic com a nacional, compta entre els seus membres amb el subcampió d'Espanya Sub8, a més de participar en campionats nacionals infantils promovent els escacs entre els més xiquets.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento