Comunitat Valenciana

Compromís se solidaritza amb Pablo Hasél i demana canvis legals per a la llibertat d'expressió

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes Josep Nadal ha presentat una proposta per a ser debatuda en la Comissió de Drets Humans del parlament valencià "en defensa de la llibertat d'expressió en l'Estat espanyol, i solidaritzant-nos amb totes les persones perseguides injustament per fer ús de la seua llibertat". La iniciativa fa referència, especialment, als qui han exercit eixe dret "en l'àmbit de la creació artística", com Josep Valtònic i Pablo Hasél.
Josep Nadal en Els Corts en imatge d'arxiu
Josep Nadal en Els Corts en imatge d'arxiu
CORTS VALENCIANES
Josep Nadal en Els Corts en imatge d'arxiu

Segons ha indicat Nadal en un comunicat, "pensem que estem vivint situacions inacceptables en les quals es posa en qüestió les bases de la convivència democràtica i açò ens recorda als temps del franquisme. Per aquest motiu amb aquesta iniciativa demanem al Govern d'Espanya que impulse canvis en l'ordenament legal que han sigut suggerits per Amnistia Internacional".

Segons el parer del diputat de Compromís, "del que es tracta és de derogar o modificar els articles del Codi Penal que estan referits a aspectes com l'enaltiment del terrorisme, les injúries a la Corona, les injúries a les institucions de l'Estat, la sedició i l'ofensa contra els sentiments religiosos", ha afegit.

La coalició també demana en la proposta la derogació o l'"àmplia" modificació de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda per 'Llei Mordassa', "en allò que vulnera les llibertats de reunió pacífica i associació, d'expressió i informació".

"Aquesta llei s'ha convertit en un autèntic malson per a les llibertats civils, i s'ha aplicat en la repressió de l'activisme social. Casos recents com el de l'Assemblea Feminista de València o de l'activista per la vivenda, Joan Cogollos, ens reafirmen que cal acabar ja amb la Llei Mordassa", ha manifestat.

Compromís insta el Partit Socialista i a Unides Podem a donar el seu suport a aquestes mesures en Les Corts i en el Congrés perquè "un Govern que s'enorgulleix de dir-se progressista no pot tindre presos polítics, ni de consciència, ni pot reprimir la lliure expressió de les idees", ha conclòs Josep Nadal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento