AMP.- Espanya acorda amb Portugal la suspensió des de demà dels vols procedents del Regne Unit

El Govern espanyol ha decidit de manera conjunta amb Portugal la suspensió dels vols d'entrada procedents del Regne Unit des d'aquest dimarts, encara que sí permetrà l'entrada de ciutadans espanyols o residents a Espanya. També reforçarà el control fronterer a Gibraltar, segons ha informat Moncloa.

Així ho han acordat després de la reunió del mecanisme de crisi de la Unió Europea, que aquest dilluns ha analitzat els efectes de la nova soca del coronavirus detectada al Regne Unit, i ha demanat que s'eviten els viatges no essencials.

Espanya havia decidit esperar al fet que la Unió Europea estudiara la forma de reaccionar de forma conjunta davant aquesta nova soca, abans de prendre una decisió unilateral sobre l'entrada de persones des del Regne Unit, malgrat que fins a 15 països europeus havien adoptat ja mesures.

És el cas de Bèlgica, Àustria, Letònia, Països Baixos, Itàlia, Àustria, Irlanda, França, Bulgària, Polònia, República Txeca, Finlàndia, Dinamarca, Hongria i Suècia, els governs dels quals ja havien decidit la suspensió dels vols.

"Som un govern que representa una societat molt europeista i ens agrada molt que els assumptes que ens afecten tota Europa siguen prudents i equilibrats, i que el conjunt d'Europa reaccione per igual davant qualsevol circumstància d'un país que va decidir abandonar la UE", ha justificat la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, abans que Espanya decidira també suspendre els vols des del Regne Unit.

REFORÇAR ELS CONTROLS A GIBRALTAR

En el seu comunicat, Moncloa insisteix que era necessari esperar al fet que Brussel·les determinara que calia prendre mesures coordinades i explica que la decisió d'Espanya s'ha adoptat de manera concertada amb Portugal i suposarà també un reforçament dels controls en el pas fronterer de Gibraltar.

Així mateix, informa que el president del Govern, Pedro Sánchez, acaba de mantindre una conversa sobre aquestes decisions comunes amb el seu homòleg, el primer ministre lusità Antonio Costa. Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dialogat amb la seua col·lega, la ministra portuguesa de Sanitat, Marta Temido.

A més, el Govern assegura que la ministra d'Afers exteriors, Arancha González Laya, informarà immediatament de la decisió al Govern britànic i a la Comissió Europea.

En tot cas, Moncloa recorda que per a poder entrar a Espanya és obligatori que tot passatger procedents de països o zones en risc es realitze una Prova Diagnòstica d'Infecció Activa, PDIA, per a SARS-Cov-2 en les setanta-dos hores prèvies a la seua arribada amb resultat negatiu.

En aquest sentit, la vicepresidenta primera ha fet aquest dilluns una crida a la tranquil·litat assegurant que Espanya "porta protegida molt de temps" per l'exigència de tindre una prova PCR negativa per a entrar en el nostre territori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento