Comunitat Valenciana

Goirigolzarri (Bankia) defèn mesures de recuperació per sectors i territoris davant de "receptes generals"

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha advocat aquest dijous per aplicar mesures de recuperació per a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 per mitjà de "tractaments diferents" per sectors i territoris, atés que tenen "diferents tipus de problemàtica".

Així, encara que ha dit que "sempre" ha d'haver-hi "polítiques transversals", ha precisat que en l'actualitat "ja no es necessiten receptes generals" i ha apuntat "la necessitat de treballar per a definir les mesures que millor s'acoblen a la realitat que tenim". Goirigolzarri s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut a València amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

El responsable de Bankia ha asseverat que l'actual crisi econòmica, generada a partir de la sanitària per la pandèmia, "ha agafat als bancs en una situació diferent a l'anterior", del 2008, perquè en aquesta ocasió s'ha comptat amb capital i liquiditat" per a "estar prop dels clients" i així ajudar les famílies i a les empreses.

José Ignacio Goirigolzarri ha comentat que està "molt clar que el 2020 serà un any molt dur" i que es registrarà "una caiguda del PIB probablement de dos dígits" però ha demanat "no caure en el fatalisme de les xifres", després del que s'ha mostrat "optimista" i ha ressaltat que "aquesta és una crisi conjuntural" i que s'eixirà d'ella segons "com ho fem".

"El tema fonamental és a quina velocitat eixirem", ha exposat, alhora que ha assenyalat que "això dependrà d'allò que fem, de les mesures governamentals, de les decisions d'empreses i del sector financer". Goirigolzarri ha afegit que les mitjanes preses fins ara, en una primera fase d'ajuda "general" a famílies i empreses, han estat "bé" i han sigut "les adequades".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento