Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Una gasela en extinció, primer naixement de Bioparc durant el confinament

Bioparc València celebra el naixement d'una gasela Mhorr (Nanger dama mhorr), el primer durant l'estat d'alarma i el confinament a Espanya per la pandèmia del coronavirus. L'alegria és doble, perquè es tracta d'una espècie en perill d'extinció.
Gasela i la seua cria en Bioparc
Gasela i la seua cria en Bioparc
BIOPARC
Gasela i la seua cria en Bioparc

Aquest bellíssim antílop va desaparéixer del seu hàbitat i sobreviu gràcies a l'esforç dels conservacionistes i els projectes de preservació que lideren centres com el parc valencià.

El seu naixement suposa una "pilota d'oxigen" per a tot l'equip, per la qual cosa convida a la població a la triar el seu nom. La cria és una femella i es pot votar entre quatre opcions a través del web: Esperanza, Alegría, Azahar o Hope, detalla Bioparc en un comunicat.

La mare i la xicoteta es troben perfectament i, encara que aquests primers dies romanen en l'interior, en breu podran unir-se a la resta del ramat en el seu recinte multiespècie de la sabana on conviuen amb altres antílops, els Addax nasomaculatus.

Des del 2014, Bioparc participa en el programa de conservació internacional d'aquesta espècie que treballa per a garantir la seua pervivència. En el si del grup reproductor valencià d'aquest preciós antílop ja han nascut nombrosos exemplars que s'han desplaçat en arribar a l'edat adulta a altres centres per a formar nous grups.

La també anomenada "gasela dama" és un exemple clar que és possible véncer l'adversitat quan es coopera amb un fi comú, en aquest cas la conservació de la biodiversitat del planeta. Gràcies a açò ha pogut reintroduir-se en el seu hàbitat, "d'on mai hauria d'haver desaparegut".

Es tracta d'un exemple que la vida animal segueix el seu curs en aquesta estranya primavera i "un signe que junts tirarem endavant si ens unim pel bé de tots", reivindica el parc valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento