Una parella passeja al seu gos en la platja

L'impacte de la crisi sanitària causada per la Covid-19 també s'ha fet notar en les demandes de dissolució matrimonial presentades en el segon trimestre del 2020, el més afectat per la declaració de l'estat d'alarma i la consegüent paralització de l'activitat judicial. El nombre de total de demandes de dissolució matrimonial registrades a la Comunitat Valenciana es va reduir en un 37,9 per cent respecte al segon trimestre del 2019, segons les dades arreplegades pel Servici d'Estadística del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).* La desescalada escalonada en l'administració de justícia, la necessitat d'adoptar mesures de seguretat i higiene en els jutjats i la persistència de la incidència de la pandèmia han fet que les característiques de la disminució de tots els indicadors en eixe trimestre siguen tan diferents a les de qualsevol altre període anterior que és impossible extraure conclusions de les dades que es presenten, i aconsellen prendre amb cautela les variacions interanuals.* Entre abril i juny d'enguany es van registrar 2.100 demandes en el conjunt de modalitats de dissolució matrimonial, davant de les 3.382 comptabilitzades un any abans. Malgrat açò, la Comunitat Valenciana presenta la tercera taxa de dissolució matrimonial més alta d'Espanya, amb cinc demandes per cada 100.000 habitants, solament superada per Canàries (5,3) i Múrcia (5,2).* Totes les modalitats de dissolució matrimonial presenten importants disminucions durant el període estudiat, a excepció de les demandes de nul·litat, que van augmentar un 150 per cent, en passar de dos en el segon trimestre del 2019 a cinc en el segon trimestre del 2020.* Així, van disminuir*un 35,7 per cent les separacions no consensuades (56 el passat any i 36 aquest); un 49,2 per cent les consensuades (de 124 a 63); un 43,8 per cent els divorcis no consensuats (1.252 davant de 704) i els consensuats (2.060 en 2019 i 1.292 en 2020).* Per províncies, la suma de demandes relacionades amb totes les modalitats de dissolució matrimonial va arribar a les 700 a Alacant, 569 menys (un 44,8 per cent) que les 1.269 del primer trimestre de 2019. A Castelló, el descens entre el gener i el març d'enguany va ser d'un 38,29per cent, en registrar-se 224 demandes, 139 menys que en el mateix període de l'any anterior. Finalment, a València es van presentar 1.176 demandes, un 36,8 per cent menys que les 1.861 del primer trimestre del 2019.

La Comunitat Valenciana ha sumat cinc morts per coronavirus, tots ells residents, des de l'última actualització i 892 nous contagis confirmats per prova PCR, la qual cosa situa la xifra total de positius en 36.188 persones. Així mateix, s'han notificat 27 brots, un d'ells d'origen en l'àmbit educatiu a València amb tres casos, segons les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal.

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, durant la seua intervenció al costat del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en el debat de Política General

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha oferit al president de la Generalitat, Ximo Puig, eixir aquest dilluns del Debat de Política General amb els Pressupostos de 2021 aprovats si es respecten cinc eixos d'actuació i tres reivindicacions compatibles amb "l'esperit de reconstrucció". Puig, que ha qüestionat que es puguen aprovar hui els comptes quan ni tan sols es coneix el sostre de despesa, li ha recalcat que per a arribar a un acord "es necessita menys línies roges i una voluntat clara de consens".

Lanzadera, l'acceleradora d'empreses impulsada pel president de Mercadona, Juan Roig, ha acollit en la convocatòria d'aquest mes de setembre 130 startups, amb el que multiplica per cinc el nombre habitual de seleccionades en les seues edicions prèvies. Amb aquesta nova entrada, 200 empreses se situen actualment en les seues instal·lacions i consoliden Marina d'empreses com un dels principals ecosistemes emprenedors d'Europa.

Operatiu policial en el Port d'Alacant.

Agents de la Policia Nacional i de la Policia Autonòmica de la Comunitat Valenciana han clausurat cinc locals per mantindre activitats amb llicència diferent a la permesa o per sobrepassar l'horari establit. Els tancaments han afectat a establiments de zones d'oci nocturn del Port i del 'barri' a Alacant, llocs, que segons la Comissaria provincial, són els de major incidència de contagis per covid-19.

Oli de Finca Varona La Vella

Un oli elaborat a la Comunitat Valenciana -concretament a Sant Mateu (Castelló)- entra, per primera vegada en la història, en el TOP10 dels millors del món. El suc pur d'oliva de Finca Varona La Vella de Castelló ha obtingut 93 punts sobre 100 en els V Premis Internacionals a la Qualitat de l'Oli d'Oliva Verge Extra Evooleum Awards 2020, en els quals han competit més de 700 olis dels cinc continents.

Cinc jóvens detinguts per immobilitzar un tren de rodalies i paralitzar la circulació ferroviària

Agents de la Comissaria de la Policia Nacional a Elx han detingut cinc joves, un d'ells menor d'edat, que presumptament van immobilitzar un tren de rodalies després que se'ls recriminara que viatjaven sense bitllet. Van accionar la palanca d'emergències, van detindre el comboi i van paralitzar el servici fins que els operaris de l'empresa van poder restablir la circulació, segons ha informat Prefectura en un comunicat.

SVB

Cinc persones han resultat ferides amb policontusions en xocar dos cotxes sobre les 21.30 hores d'ahir en l'AP-7 al seu pas pel terme municipal valencià de Silla, segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències.

La Comunitat Valenciana presenta el segon major descens en el nombre de concursos de creditors registrats en el segon trimestre de l'any. Segons dades del Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils, els 41 concursos comptabilitzats en la regió d'abril a juny constitueixen una baixada del 75% en relació al mateix període del 2019, un percentatge només superat per Castella-la Manxa, on els concursos han caigut un 86%. D'altra banda, la creació d'empreses ha caigut un 43%, cinc punts menys que a la resta d'Espanya.

Página 1 de 4