Comunitat Valenciana

Gómez sobre el projecte de nou Mestalla: "Ens mantindrem ferms, Meriton ha de complir tots els acords"

La vicealcaldesa de València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha assegurat aquest dimecres, respecte al projecte de construcció del nou Mestalla presentat l'Ajuntament pels responsables del València CF que la seua regidoria es mantindrà "ferma" perquè els propietaris del club han de complir "tots els convenis i acords" subscrits amb la ciutat.
Archivo - Arxiu - Imatge de les obres inacabades del nou Mestalla.
Archivo - Arxiu - Imatge de les obres inacabades del nou Mestalla.
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - Imatge de les obres inacabades del nou Mestalla.

A primers de març, l'entitat esportiva va registrar en el consistori l'esmentat projecte. El passat 18 de gener el president del València CF, Anil Murthy, va presentar l'alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, el projecte durant una reunió que van mantindre en l'Ajuntament.

Eixa proposta preveu reprendre les obres inacabades del nou camp de futbol, situades en l'avinguda Corts Valencianes, a l'octubre de 2022 i contempla inaugurar l'estadi a l'agost de 2024. El recite projectat explicarà de partida amb un aforament equiparable al de l'actual Mestalla, amb possibilitat d'ampliació subjecta a demanda de fins el 70.000 localitats perquè compta amb una estructura i un projecte que permetran augmentar la seua capacitat de manera flexible i ràpida.

"Estem revisant el projecte que s'ha presentat. L'única cosa que puc avançar és que ens mantindrem fermes a defendre que Meriton ha de complir amb tots els convenis i acords que es van subscriure en el seu moment amb la ciutat de València", ha manifestat Sandra Gómez després de la formalització.

La titular de Desenvolupament i Renovació Urbana, departament que ha d'emetre ara un informe, ha subratllat que "tots els drets urbanístics" del club -en al·lusió a l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) del vell Mestalla- només es justifiquen perquè se n'anava a plantejar un estadi amb unes característiques molt concretes".

"Sota eixa premissa i sota eixa mirada emetrem l'informe des de l'àrea d'Urbanisme", ha concretat Gómez. La vicealcaldesa va demanar al gener, després de la trobada entre Murthy i Ribó, que el nou camp de futbol del València CF no siga més xicotet que l'actual Mestalla i va rebutjar un futur estadi "low cost", amb menor capacitat.

La responsable municipal va subratllar aleshores que el club esportiu "es mereix tindre un estadi de primera" que "complisca les expectatives de l'afició" i va sol·licitar que després d'anys esperant un nou estadi la seua construcció no es resolga "mal" i amb una resposta "molt insatisfactòria".

"MILLORAR"

A més, Sandra Gómez va exposar que si el València CF vol mantindre les condicions plantejades en l'ATE de l'actual Mestalla, que contempla una "requalificació urbanística que generarà molts beneficis al club", invertisca part d'eixos beneficis "a millorar el projecte de l'estadi" en el nou emplaçament de l'avinguda Corts Valencianes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento