Comunitat Valenciana

Dimiteix el director general de Medi Natural per la mort de deu rucs al Desert de les Palmes

  • La Generalitat Valenciana ha obert un expedient informatiu per a aclarir els fets.
  • El document conclou que la cura dels rucs no s'ha portat amb la "diligència que correspon".
La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà (c), en la roda de premsa
La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà (c), en la roda de premsa
EUROPA PRESS
La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà (c), en la roda de premsa

El director general de Medi Natural de la Generalitat Valenciana, Benjamí Pérez, ha presentat la seua dimissió per la mort d'una desena de rucs al Desert de les Palmes de Castelló, que formaven part d'un grup més ampli introduït en aquest espai per a previndre incendis.

Així ho ha anunciat la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, en una roda de premsa en la qual ha detallat les accions que ha dut a terme el seu departament per a aclarir els fets amb l'obertura d'un expedient informatiu, les conclusions del qual porten també a interposar denúncia davant la Guàrdia Civil.

A falta de conéixer les causes que han provocat la mort dels animals i els resultats de les analítiques practicades, l'expedient informatiu conclou que la cura dels rucs no s'ha portat amb la "diligència que correspon" i no hi ha hagut una "tutela adequada", per la qual cosa ha d'haver-hi "responsabilitats" administratives i polítiques.

La responsabilitat política s'ha substanciat en la dimissió de Pérez, mentre que les administratives, que s'hauran de determinar, poden aconseguir al director del Parc Natural i altres escalafons de l'escala administrativa, així com al ramader propietari de la finca.

A més, les primeres conclusions de la investigació, desvetlen "indicis" que "una acció humana" ha pogut intervenir en la mort dels animals, atés que per exemple, s'ha tallat diverses vegades la tanca que els envoltava i també s'ha tingut constància d'una denúncia d'"amenaça de mort" a rucs d'una finca situada a un quilòmetre de la d'aquest grup.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento