Comunitat Valenciana

Desarticula una organització dedicada al tràfic de drogues, blanqueig i baralles de galls a la Ribera Alta

La Policia Nacional ha desarticulat una organització presumptament dedicada al tràfic de cocaïna, al blanqueig de capitals i a les baralles clandestines de galls, assentada en la comarca valenciana de la Ribera Alta. Els agents han intervingut 108 animals ocults en un xalet, que tenia disposades graderies per a presenciar les baralles.
Archivo - Arxiu - Agents de la Policia Nacional en la 'Operación Gallo'
Archivo - Arxiu - Agents de la Policia Nacional en la 'Operación Gallo'
POLICÍA NACIONAL
Archivo - Arxiu - Agents de la Policia Nacional en la 'Operación Gallo'

L'operació s'ha saldat amb la detenció de deu persones i la intervenció de 581.000 euros en efectiu, 1,5 quilograms de cocaïna, una plantació de marihuana, dos pistoles que estaven enterrades, cinc vehicles, telèfons mòbils, joies i rellotges de luxe, així com màquines de comptar diners, segons ha informat la Policia en un comunicat.

La investigació es va iniciar al novembre de 2020, arran de la detenció d'una persona que acabava d'adquirir 100 grams de cocaïna. Després d'açò, es va engegar l'anomenada 'Operación Gallo', que s'ha desenvolupat en dos fases.

La primera d'elles es va realitzar el passat mes de maig, quan es van practicar quatre registres domiciliaris, en els quals es va detindre quatre persones i es van localitzar, a més de cocaïna i diners en efectiu, 108 galls de baralla que es trobaven ocults en un xalet, amb graderies preparades per a la visualització de baralles.

La segona fase s'ha desenvolupat en les últimes setmanes i en ella s'ha detingut altres cinc persones, entre elles, els principals responsables de l'organització criminal, i s'han realitzat tres registres domiciliaris més.

100 QUILOS DE COCAÏNA COMERCIALITZATS

En aquesta segona fase s'ha intervingut 574.000 euros en efectiu, onze telèfons mòbils, tres rellotges de luxe, dos vehicles, així com dos màquines d'explicar diners. Els agents també han intervingut documents comptables de les presumptes operacions de venda de cocaïna dutes a terme per l'organització, dels quals es desprèn que el grup podria haver comercialitzat en els últims mesos una quantitat pròxima als 100 quilograms de cocaïna.

Als arrestats, en estar imputats un presumpte delicte de blanqueig de capitals, se'ls ha bloquejat els béns i comptes bancaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento