Comunitat Valenciana

La Comissió de Protecció Civil aprova el protocol d'actuació enfront de crisis sanitàries

El ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, presidit per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha aprovat aquest dijous el Procediment d'Actuació davant Crisis Sanitàries, un compromís adquirit pel Consell en el Seminari de Govern d'Aiora.
Ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana
Ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana
GVA
Ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana

Aquest protocol defineix les actuacions concretes a desenvolupar en cas de crisis sanitàries en l'àmbit de la salut pública i en l'assistència sanitària de la població, que provoquen risc en un número inusualment alt de persones de forma simultània, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El text arreplega el procediment d'actuació i els protocols de coordinació entre organismes, que es podrà activar de forma complementària amb el Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana i al Pla Sectorial Sanitari integrat en el mateix.

Bravo ha mostrat la seua "satisfacció per la culminació d'aquest protocol que, després de l'experiència viscuda durant la pandèmia mundial provocada per la covid-19, millorarà la coordinació entre tots els actors intervinents en futures crisis sanitàries, oferirà una òptima resposta a la ciutadania i garantirà la seua protecció".

També ha agraït, en nom del Consell, "el gran treball i professionalitat demostrats per tot el dispositiu de protecció civil durant la pandèmia" i ha volgut reconéixer la seua "tasca fonamental".

"Hem donat un gran exemple de coordinació, desplegant una enorme capacitat de servei públic i excel·lència en el treball davant un esdeveniment desconegut, tot açò sense perdre de vista les emergències ordinàries i les derivades de desastres naturals", ha afegit.

GUIA PER A ACTUACIÓ ENFRONT DEL RISC SÍSMIC

D'altra banda, aquest òrgan ha aprovat una guia, de caràcter recomanatori, per a la redacció de Plans d'Actuació Municipal enfront del risc sísmic. Aquesta guia tècnica "ajudarà a desenvolupar de forma exhaustiva el contingut dels plans d'actuació municipal de cada ajuntament", segons ha explicat Bravo.

"Estem impulsant la planificació a nivell municipal a través de mecanismes de suport com aquesta guia o la línia d'ajudes directes als ajuntaments, dotada amb 1,5 milions d'euros, per a fomentar l'elaboració de plans d'emergències enfront de riscos naturals", ha afirmat.

La guia inclou el contingut mínim proposat en el pla especial, tant amb textos i esquemes elaborats, així com amb indicacions i criteris de quina informació particular ha de constar sobre cada població.

El Ple també ha homologat 16 plans municipals d'emergències. D'ells, nou són plans territorials municipals, tres enfront del risc d'incendis forestals i quatre enfront del risc d'inundacions.

Entre els Plans territorials es troben els de Daya Vieja, Guardamar del Segura, Onil i San Miguel de Salinas i Granja de Rocamora a la provincia de Alicante; el de Ludiente i Vila-real, a la provincia de Castellón, i Godella i Manises, a la provincia de Valencia.

A més, s'han homologat els plans d'actuació enfront d'incendis forestals de Dénia i San Miguel de las Salinas, a la província d'Alacant, i Serra, a la província de València. També s'han aprovat els plans d'actuació enfront d'inundacions dels municipis d'Albatera i la Granja de Rocamora, a Alacant, i de Sot de Xera i Godella, a València.

D'altra banda, la Comissió ha informat favorablement dels plans de seguretat i salvament en platges dels municipis de Gandia (l'Ahuir, Nord, Rafalcaid i Venècia) i de Santa Pola (set platges urbanes i sis naturals). Tots dos plans s'inscriuran en el Registre de Plans Locals, que ja compta amb altres quatre plans.

Finalment, el Ple de Protecció Civil també ha expressat la seua solidaritat i suport a tot el personal que forma el dispositiu de protecció civil que aquests dies treballa en l'erupció del volcà de la illa canària de la Palma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento