Comunitat Valenciana

La Mostra de Pallasses i Pallassos de Xirivella proposa 25 actuacions en una edició "més oberta que mai"

  • Del 23 de setembre al 6 d'octubre se celebraran fins a 25 actuacions entre la Mostra i la Mostreta.
Presentació de la Mostra de Pallasses de Xirivella
Presentació de la Mostra de Pallasses de Xirivella
MOSTRA DE PALLLASSES I PALLASSOS
Presentació de la Mostra de Pallasses de Xirivella

La 28 edició de la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella (València) ha avançat les seues dates a setembre per a adequar-se millor a la situació sanitària i combinarà espectacles a l'auditori amb uns altres en espais a l'aire lliure, "aplicant sempre un exhaustiu protocol Covid".

La mostra començarà el 23 de setembre amb l'homenatge a Sergio Claramunt, director i fundador de Payasospital i l'actuació de Jimena Cavalletti, han avançat el regidor de Cultura, Roberto Romero, i Elba Torres, directora de la Mostra, en la presentació de l'esdeveniment.

A partir d'eixe moment, se celebraran fins a 25 actuacions entre la Mostra i la Mostreta, aquesta última torna després de no celebrar-se l'any passat per la pandèmia.

D'aquesta manera, Xirivella serà fins al 6 d'octubre "la capital del món clown", ja que per la Mostra passaran artistes de la talla de Leo Bassi, Ganso & Cía, Pere Hosta, Clownbaret, La Tête, Francis J.Quirós, Petit Teatro, La Gata Japonesa, Xavi Castillo, Ameba Teatre, La Troupe Malabó o Quique Montoya.

Aquesta edició serà una "Mostra oberta", amb un gran nombre d'espectacles gratuïts en patis de col·legis i en places per a acostar el món de la cultura a tota la ciutadania. "La gent podrà passejar o eixir al balcó de la seua casa i escoltar el riure de la gent i gaudir d'un gran espectacle. Així també ajudarem a oblidar per un moment les penes, que últimament han sigut moltes", ha destacat l'alcalde Michel Montaner. També hi haurà quatre espectacles amb una entrada a un preu popular de 5 euros.

En la roda de premsa de presentació s'ha reivindicat la importància de la cultura i del riure, "un valor universal, l'antídot a la tristesa", segons Michel Montaner, i més en un moment de pandèmia sanitària com l'actual.

El director general d'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha comentat que "la cultura fa créixer el benestar de la població i la seua capacitat reflexiva". Una reflexió en la qual ha aprofundit Xavier Rius, cap de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, que sosté que "davant la por, humor".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento