Comunitat Valenciana

Cvirus.- Puig: "La Comunitat ha donat una imatge positiva i ha demostrat que pot organitzar actes com les Falles"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Comunitat Valenciana "ha demostrat que pot organitzar actes com les Falles" i ha donat "una imatge positiva" a Espanya ja que no s'han registrat aldarulls durant les celebracions. Per açò, la Conselleria de Sanitat estudiarà des d'ara amb la resta de festes populars com poder celebrar-les "amb la màxima seguretat possible".
El president de la Generalitat, Ximo Puig, visita la Comissió Falla Ferroviària Bailén de València
El president de la Generalitat, Ximo Puig, visita la Comissió Falla Ferroviària Bailén de València
ROBER SOLSONA
El president de la Generalitat, Ximo Puig, visita la Comissió Falla Ferroviària Bailén de València

Puig, en la roda de premsa posterior a la reunió de la Comissió interdepartamental per a aprovar la desescalada de les restriccions a la Comunitat Valenciana, ha ressaltat sobre aquest tema que la Comunitat Valenciana ha demostrat que "pot organitzar uns actes com les Falles, que no han sigut unes Falles en tota la seua integritat, però que han sigut uns actes que han mantingut l'essència i l'ànima" de les festes.

En eixe sentit, ha agraït al món faller la seua "voluntat de cooperació, de participació i de corresponsabilitat". "La imatge que s'ha donat a Espanya ha sigut positiva perquè no s'han produït cap dels aldarulls que s'han registrat en altres llocs", ha elogiat. Així, ha recalcat que "s'ha demostrat que ací hi ha una societat civil organitzada que és capaç d'entendre els diferents moments que hem viscut".

Puig ha recordat que les Falles van ser la primera festa que el Govern valencià va haver de cancel·lar per la irrupció de la pandèmia i "ara són les primeres a recuperar el que ha de ser eixa normalitat millorada, aprenent les lliçons d'aquesta pandèmia que mai les devem oblidar".

Per açò, ha assenyalat que la voluntat de la Generalitat és "avançar en l'obertura gradual i progressiva que implicarà, més prompte que tard, la realització de les festes populars".

En eixe sentit, ha explicat que la Conselleria de Sanitat "seguirà treballant amb Moros i Cristians i la resta d'activitats festives i d'oci que forma part de la nostra cultura popular per a analitzar que es puguen fer amb la màxima seguretat possible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento