Comunitat Valenciana

L'Orquestra de València i Jesús Santandreu fusionen jazz i flamenc amb Kiko Berenguer Freedom Experience

L'Orquestra de València participa un any més en el Festival de Jazz de la ciutat, en aquest cas amb el projecte 'Kiko Berenguer Freedom Experience' del saxofonista i compositor valencià Kiko Berenguer, en el qual fusiona el jazz, el flamenc i la música simfònica.
Archivo - Arxiu - OV-Santandreu
Archivo - Arxiu - OV-Santandreu
FOTO REVELARTE
Archivo - Arxiu - OV-Santandreu

La direcció, així com els arranjaments, brillants, atrevits i carregats de sensibilitat, són de Jesús Santandreu, que ha sabut entendre l'essència d'aquest projecte. El públic podrà gaudir de l'espectacle aquest divendres 8 a les 20 hores al Teatre Principal.

Es tracta d'una proposta que combina la música dels últims treballs discogràfics de Berenguer amb els quals ha obtingut un reconeixement unànime per part de la premsa nacional i internacional.

Al costat de l'orquestra actua un sextet format pel mateix Kiko Berenguer en els saxos, tenor i soprano, l'acordió i harmònica de Carlos Sanchis, la guitarra flamenca de Juan de Pilar, el baix d'Alessandro Cesarini, el cant i compàs d'Alfonso Cid i la percussió de Jesús Gimeno.

"Aquest concert reuneix una bona part de les essències del festival, amb una gran proposta original de fusió i amb el fet que la pràctica totalitat dels músics són de la nostra terra, des del compositor i director fins a les professores i professors de l'Orquestra de València. Sempre hem tingut molt clar que l'Orquestra havia d'estar molt present i amb programes potents i de qualitat en el festival", manifesta la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello.

El director del Palau, Vicent Ros, ressalta a més la versatilitat i el protagonisme de l'Orquestra de València en aquest tipus de concerts de fusió, que "tant agraden al nostre públic i que sempre incloem en el cartell del festival".

Kiko Berenguer és un "pur saxofonista" posseïdor d'un estil propi, forjat a partir dels seus orígens i riques vivències musicals. Després d'estudiar en el conservatori de València, amplia estudis en el Liceu de Barcelona, i rep lliçons de professors com Daniel Deffayet, Jean Marie Londeix, Ralph Moore i Chriss Cheek.

Durant la seua trajectòria ha treballat amb músics de prestigi internacional com Richie Cole, Dennis Rowland, Madeline Bello, Pat Metheni, MP Mossman, Skip Hadden, Michel Camilo, Claudio Roditi i Terell Stafford.

També ha realitzat concerts i gires nacionals i internacionals, destacant els festivals de Montreux i Mont-real, a més de ser el primer músic espanyol a participar en el festival Live Sound de Sibèria.

Les pròximes cites del festival, aquest dissabte en el Teatre Principal, estan protagonitzades per l'Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música de València, sota la direcció també de Santandreu a les 12 hores, i pel Grup Instrumental de València amb Joan Cervero, Albert Sanz i Jazz Friends a les 20 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento