Comunitat Valenciana

Cvirus.- Experts asseguren que la Covid provoca més por, estrés, ira i desgast emocional en pacients crònics

El Servici de Salut Mental dels hospitals universitaris de Torrevella i Vinalopó, del grup Ribera en la província d'Alacant, han alertat sobre una major presència d'emocions negatives i alteracions en l'ànim dels pacients crònics com a conseqüència de la pandèmia.
Archivo - Arxiu - Experts de Ribera salut asseguren que la covid provoca més por, estrés, ira i desgast emocional en pacients crònics
Archivo - Arxiu - Experts de Ribera salut asseguren que la covid provoca més por, estrés, ira i desgast emocional en pacients crònics
RIBERA SALUD

Sobre aquest tema, el cap de l'àrea, Jesús Mesones, ha assenyalat que la Covid provoca més por, estrés, ira, desgast i labilitat emocional (canvis ràpids en l'estat d'ànim) en aquests pacients que en la resta de la població, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

"Durant aquests mesos, el desgast emocional està sent molt important, sobretot per la disminució de les relacions socials i la falta de visites mèdiques, que ha fet empitjorar la qualitat de vida de molts pacients", ha assegurat.

Així mateix, ha afegit que "afortunadament, el ritme de vacunació està alleujant moltes d'eixes restriccions i, paral·lelament, beneficiant a l'estat d'ànim dels pacients crònics". "La preocupació principal entre ells ha sigut el contagi, tant propi com de sers estimats".

Igualment, referent al futur dels pacients crònics ha agregat que "el progrés de la vacunació ha fet que es veja present i el futur d'aquests pacients i de la societat en general amb millors expectatives ja que permet la volta dels contactes socials amb menys restriccions".

Per açò, ha sostingut que per a ajudar els pacients crònics a regular les seues emocions i pors el doctor Mesones aconsella evitar la sobreinformació, perquè pot augmentar innecessàriament la preocupació i l'estrés i generar angoixa, ansietat i por.

De la mateixa manera és aconsellable mantindre rutines saludables, amb horaris i activitat física i mental; seguir en contacte amb altres persones, encara que no siga de forma presencial, sobretot si són majors o depenents.

També realitzar activitats per a distreure's, perquè disminuirà la tensió emocional i augmentarà la sensació de benestar; i fomentar l'autocuidado de la salut, usant tècniques de relaxació, cuidant les emocions i buscant sempre la part positiva de cada situació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento