Comunitat Valenciana

Detinguts cinc treballadors d'una empresa de Picassent per robar productes i enviar-los a persones del seu entorn

Efectius de la Guàrdia Civil han detingut cinc treballadors d'una empresa de Picassent acusats de robar a la mercantil xicotets aparells electrònics i enviar-los a persones del seu entorn, eludint els controls de seguretat.
Agent de la Guàrdia Civil
Agent de la Guàrdia Civil
GC
Agent de la Guàrdia Civil

Segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat, en l'operació 'Vailax', desenvolupada per l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Picassent, hi ha 11 investigats -cinc detinguts- per delicte de furt, estafa, falsedat documental i delicte d'encobriment.

A la fi de 2020 una empresa de Picassent, dedicada a la fabricació i comercialització de xicotets aparells electrodomèstics, va posar una denúncia per la desaparició de productes des de feia uns dos anys.

En eixe període de temps l'empresa no va poder esbrinar o acreditar com havien desaparegut els productes i estimava el valor de les pèrdues en desenes de milers d'euros.

La mercantil va decidir augmentar substancialment les mesures de vigilància i seguretat entorn dels presumptes furts i es va tindre coneixement per mitjà d'un treballador que un grup d'empleats actuava sota un 'modus operandi' perfectament dissenyat per a sostraure productes i enviar-los ells mateixos a persones del seu entorn, eludint el procediment de seguretat i produint-li unes pèrduesquantioses a l'empresa.

Els presumptes autors obtenien productes de l'interior de l'empresa i els enviaven mitjançant Correus Express als domicilis dels receptors sense gravar-ho en l'aplicatiu intern de l'empresa.

Després de les investigacions, es va esbrinar la identitat de les persones receptores dels productes obtinguts de forma fraudulenta i es va obrir una investigació a 11 persones, totes elles per la seua presumpta participació en suposats delictes d'encobriment.

A més, es va detindre dos treballadors i, uns mesos més tard, a altres tres més per la seua presumpta participació en suposats delictes de furt, estafa i falsedat documental. Les diligències i els detinguts, de nacionalitat espanyola, han passat a la disposició del Jutjat dePrimera Instància i Instrucció número 3 de Picassent (València).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento