Comunitat Valenciana

Cvirus.- L'oci nocturn es compromet a revisar la ventilació i a instal·lar mesuradors d'aire

L'oci nocturn de la Comunitat Valenciana s'ha compromès aquest dimarts amb la Conselleria de Sanitat a promoure una campanya informativa entre les empreses perquè aborden un procés de revisió i manteniment de la ventilació, així com d'instal·lació de les tecnologies necessàries per al mesurament dels nivells de CO2 que donen un indicador objectiu sobre la qualitat de l'aire en establiments tancats.
Archivo - Arxiu - Mesurador de CO2 en color verd, indicant que la qualitat de l'aire
Archivo - Arxiu - Mesurador de CO2 en color verd, indicant que la qualitat de l'aire
SANOTEC
Archivo - Arxiu - Mesurador de CO2 en color verd, indicant que la qualitat de l'aire

Així ho han acordat les patronals valencianes CEOH (Coordinadora Empresarial d'Oci i Hoteleria (CEOH), FOTUR (Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins) i CONHOSTUR (Confederació Empresarial de Turisme i Hoteleria) en la taula cientificotècnica amb Sanitat.

Aquesta trobada ha permès avançar en la planificació de la desescalada i de la progressiva recuperació de l'activitat dels locals d'oci, amb la presència de representants de Cleanair Spaces com a experts en sistemes de ventilació i purificació que implanten a Espanya la tecnologia DucFIT, informa la CEOH.

Al seu juí, en la reunió ha quedat de manifest que és necessari abordar un pla, en el curt, mig i llarg termini, que permeta abordar un "canvi de paradigma" en relació al debat sobre la qualitat de l'aire i les garanties per a fer dels locals d'oci espais segurs.

En el llarg termini, l'oci planteja la necessitat d'abordar la revisió de la normativa i dels criteris d'aplicació per a garantir la qualitat de l'aire, partint de la ja establerta en l'última revisió de la Llei d'Espectacles "amb els més alts estàndards de qualitat que ara van a facilitar la reobertura dels locals".

En el curt termini, davant els "magnífics" resultats de la campanya de vacunació i de l'evolució de la crisi sanitària, al costat de la previsió que el 7 de juny concloga el toc de queda, el sector vol recuperar l'activitat dels locals d'oci per a establir una alternativa reglada per a l'activitat recreativa dels ciutadans i "els seus desitjos de socialització, que tants problemes ha donat en moltes ciutats espanyoles després de la fi de l'estat d'alarma sense cap tipus de planificació".

Com a punt de partida d'eixa desescalada, en relació a la qualitat de l'aire, les patronals apunten a la necessitat d'impulsar la implantació dels mesuradors de CO2, facilitant la informació al client final sobre el nivell i la qualitat de l'aire dels establiments.

A partir d'ací, aquestes organitzacions empresarials han remès a Sanitat la seua voluntat de comprometre's amb aquest procés que permeta anticipar i planificar la reobertura dels locals d'oci, l'ampliació dels seus horaris i la flexibilització de totes les mesures que permeten recuperar l'experiència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento