Comunitat Valenciana

Rescaten inconscient a un senderista desaparegut des del dilluns després de caure en una cova de Tous (València)

Agents de la Guàrdia Civil i bombers han rescatat un senderista alacantí de 54 anys que portava desaparegut des del dilluns i que havia patit una caiguda en la cova de la Llenda del Serrano a Tous (València). Encara que en un primer moment es va creure que havia mort, els efectius van constatar que tenia constants vitals, encara que estava inconscient.
Un moment del rescat
Un moment del rescat
GUARDIA CIVIL
Un moment del rescat

Va ser aquest dimarts, sobre les 14.00 hores, quan la Guàrdia Civil de València va tindre coneixement que el vehicle d'un senderista resident en una localitat d'Alacant i en parador ignorat des del dilluns havia sigut trobat en les proximitats de la cova de la Llenca del Serrano, en el terme municipal de Tous.

Efectius del GREIM de la Guàrdia Civil de València es van desplaçar fins a la zona juntament amb efectius de Bombers i Policia Judicial de Sueca, així com membres de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil, segons ha informat la Benemérita en un comunicat.

Després d'esbrinar la seua ubicació gràcies a un afí de la víctima, que en un primer moment va pensar que havia trobat el cos sense vida dins de la cova, els agents van constatar finalment que, encara que inconscient, l'home tenia constants vitals.

Els agents van aconseguir arribar fins a la víctima sobre les 16.30 hores. Membres del GREIM van accedir al lloc després de salvar amb ajuda de material tècnic múltiples obstacles, entre els quals es troba un pou de més de 50 metres de profunditat.

Després de comprovar l'estat del senderista, l'equip de rescat va haver de portear a aquesta persona en llitera i, finalment, va aconseguir completar la seua evacuació sobre les 19.30 hores, fins allloc on la van atendre els servicis sanitaris. L'home va ser traslladat en estat greu fins a l'hospital de la Ribera, en el municipi d'Alzira (València).

Des de la Guàrdia Civil de València ha insistit en "la importància de la prevenció d'accidents i la forma d'actuar davant una possible incidència". Demanen "planificar l'activitat i consultar la previsió meteorològica" sense deixar "res a l'atzar"; "no eixir solo a la muntanya" i "avisar a algú de l'activitat que es va a fer" i de "la ruta exacta". També recomanen portar roba, calçat i material necessari, aliment, mòbil amb bateria i una farmaciola, entre altres indicacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento