Comunitat Valenciana

Consum destina 19,7 milions d'euros a projectes socials en 2020, un 8% més que en 2019 per la crisi del coronavirus

Consum va destinar 19,7 milions d'euros a projectes d'acció social durant el 2020, xifra que representa un 8 per cent més que l'exercici anterior per la crisi del coronavirus. La cooperativa ha seguit col·laborant amb més de 1.106 projectes socials en totes les comunitats on està present, segons ha informat en un comunicat.
Acció-Social de Consum
Acció-Social de Consum
CONSUM
Acció-Social de Consum

Acció Social Consum, com a empresa d'economia social, dona el seu suport a entitats socials mitjançant vals de compra o en productes per al desenvolupament d'activitats i projectes d'acció social que generen un impacte positiu en les àrees en les quals està implantada. Aquestes aportacions van suposar 560.916 euros en 2020, xifra que representa un 68% més respecte a 2019.

De fet, Consum va activar al maig del 2020 un pla social dotat amb 150.000 euros, juntament amb els bancs d'aliments de les províncies en les quals opera, que va consistir en l'emissió de vals gratuïts que va entregar als bancs d'aliments perquè foren canviats per menjar i productes bàsics d'higiene en els seus supermercats.

Amb el sistema de vals, Consum va voler afavorir que les famílies pogueren accedir a una "compra variada, en unes condicions dignes, adaptada als seus temps i necessitats concretes".

Com a part important de les col·laboracions solidàries, la Cooperativa compta amb el Programa Profit de Gestió Responsable d'Aliments. Amb ell, Consum ha donat més de 7.108 tones d'aliments durant el 2020, xifra que suposa un 3% més que en 2019, amb un valor de 19,1 milions d'euros.

Aquest programa consisteix a donar a entitats socials, bancs d'aliments i ONG tots els aliments retirats del punt de venda per raons comercials, però que són "perfectament aptes" per al consum, i que es reparteixen ràpidament entre les persones més necessitades de l'entorn proper de cada supermercat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento