Comunitat Valenciana

Cvirus.- Ribó espera dades de Sanitat per a completar les d'aigües residuals i informar de la situació per districtes

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat aquest dilluns que espera tindre dades de la Conselleria de Sanitat sobre "la situació de cada districte" de la ciutat respecte a la incidència de la Covid-19 per a comparar-los i completar-los amb les quals es tenen sobre la presència del virus a partir de l'anàlisi d'aigües residuals i així poder informar sobre l'estat en el qual es troba cadascuna d'eixes zones de la capital valenciana.

El primer edil ha indicat que la voluntat del consistori és detallar la situació de cada districte davant del coronavirus i ha confiat a poder fer-ho "al més prompte possible". Ha ressaltat que després de tindre les dades de Sanitat s'hauran de "sincronitzar o articular" amb els ja disponibles d'aigües residuals i dur a terme els "ajustos" necessaris abans d'emetre la informació definitiva.

Joan Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presentar juntament amb el vicepresident segon del Consell i titular de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, el projecte pilot per a construir vivenda pública en un solar de la ciutat, preguntat per si l'Ajuntament té previst informar per districtes de la incidència de la pandèmia i establir algun tipus d'aleta o "semàfor".

"Volem informar sobre quins districtes estan en millor situació i quals estan en pitjor, en quins districtes volem introduir algunes mesures més restrictives i en quines uns altres pot ser que no calga encara", ha manifestat el responsable municipal. Ha detallat que "per a arribar a tot el tema de control" i dir si "estem en una situació verda o roja necessitem a més de les dades que tenim d'aigües residuals dades des de la Conselleria de Sanitat".

Així mateix, respecte a la possibilitat de difondre eixos missatges a través d'algun tipus de sistema o alerta, l'alcalde de València ha afirmat que se'n va a "estudiar aquest tema" i no ha descartat posar-hoen marxa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento