Comunitat Valenciana

Puig apel·la a la "unitat" i a la col·laboració públic-privada "més necessària que mai" per a eixir de la crisi

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha apel·lat aquest dimecres a la "unitat" com a 'recepta' per a eixir de la crisi derivada de la Covid-19. En la seua opinió, "no és moment de trinxeres, sinó de ponts" i "defendre la institucionalitat és asseure les bases de la recuperació i garantir la convivència del futur", ha defès.

A més, Puig ha defès que en aquests moments "la col·laboració públic-privada és més necessària que mai". "No podem malbaratar recursos que engrossisquen el deute de les següents generacions", ha dit, per a animar a ser "mes eficaços i ambiciosos" i actuar sempre amb "intel·ligència".

El cap del Consell s'ha pronunciat en aquests termes durant la clausura del XIX Congrés de Directius CEDE que s'ha celebrat a València, i en la qual també han participat la vicepresidenta i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; el president de la Fundació CEDE, Isidro Fainé, i el rei Felip VI.

En la seua intervenció, Ximo Puig ha reivindicat l'esperit de "concòrdia" davant de "tant de soroll i fúria" i ha posat la Comunitat Valenciana com a exemple d'un diàleg social que ha funcionat "des del sentit comú, el trellat o el seny, com es diria a Catalunya".

En la seua opinió, "no és hora de trinxeres, sinó de ponts. És hora de la bona política que no sembre dubtes sinó que intenta proposar certeses" per a "impulsar-nos després de la caiguda". "Fa nou anys junts acabàrem amb el terrorisme d'ETA, la recepta és la unitat", ha argumentat.

En la mateixa línia, prèviament, durant la sessió inaugural del Congrés, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat que "com a dirigents", la seua "obligació" és "transmetre confiança" en la conjuntura actual.

Segons l'edil, "la crisi del coronavirus va a transformar economies però també servicis públics i privats" i al seu torn, "és una oportunitat d'avançar en drets socials". "Si volem eixir d'aquesta crisis millors, si ens preocupa el benestar de les persones, no podem consentir que ningú quede arrere", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento