Comunitat Valenciana

Cultura.- La National Gallery adquireix 'El borracho', la seua primera obra de Joaquín Sorolla

La National Gallery de Londres ha adquirit la seua primera obra de l'artista valencià Joaquín Sorolla (1863-1923). Es tracta de 'El borracho, Zarauz', una peça datada l'any 1910 que va visitar per primera vegada la capital anglesa el passat any, amb motiu de la gran exposició 'Sorolla: Spanish Master of Light'.
Joaquín Sorolla, ?The Drunkard, Zarauz (El Borratxo, Zarauz)?, 1910 © The National Gallery, London
Joaquín Sorolla, ?The Drunkard, Zarauz (El Borratxo, Zarauz)?, 1910 © The National Gallery, London
© THE NATIONAL GALLERY,
Joaquín Sorolla, ?The Drunkard, Zarauz (El Borratxo, Zarauz)?, 1910 © The National Gallery, London

Més de 167.000 persones van visitar aquesta mostra -la primera gran selecció dedicada a l'autor al Regne Unit en un segle-, que va presentar més de seixanta obres del creador.

El director de la galeria, Gabriele Finaldi, declara: "Les noves obres ajuden a ampliar la nostra comprensió de la tradició de la pintura europea i enriqueixen la història que conta la National Gallery, per la qual cosa estem encantats que aquesta peça extraordinària ara pertanga a tots, incloses les generacions futures".

'El borracho, Zarauz' va ser comprat per 325.000 lliures amb el suport d'un "generós llegat" de David Leslie Medd. La pintura és un esbós a gran escala, executat ràpidament in situ mentre Sorolla recorria les tavernes de Zarauz al País Basc, on ell i la seua família van passar l'estiu de l'any 1910, explica la pinacoteca en un comunicat.

Sorolla, descriu la National Gallery, "representa el drama humà dels efectes devastadors de l'alcoholisme: cinc homes en diversos estats d'embriaguesa es reuneixen en el fosc interior d'una taverna. "Un d'ells, més borratxo que els altres, mira directament l'artista amb ulls plorosos mentre un altre espenta un got de sidra cap a ell, burlant-se del seu estat d'embriaguesa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento