Comunitat Valenciana

Coronavirus.- El Consell acorda amb els farmacèutics distribuir gratis mascaretes a majors i grups de risc

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts l'acord aconseguit amb els col·legis de farmacèutics de la Comunitat Valenciana per a la distribució gratuïta de mascaretes entre majors de 65 anys i altres persones que formen part dels col·lectius de risc davant la pandèmia de la Covid-19 mitjançant la presentació de la targeta SIP en les oficines de farmàcia en els pròxims dies.
Puig en la seua reunió per videoconferència amb els col·legis de farmacèutics i la consellera de Sanitat
Puig en la seua reunió per videoconferència amb els col·legis de farmacèutics i la consellera de Sanitat
GVA
Puig en la seua reunió per videoconferència amb els col·legis de farmacèutics i la consellera de Sanitat

Així ho ha avançat després de la reunió que ha mantingut amb els presidents dels col·legis oficials, en la qual també ha participat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, després de la qual ha mostrat el seu "agraïment" i "reconeixement" al treball realitzat pel col·lectiu de farmacèutics.

Puig ha assenyalat també que des del Consell se'n va a treballar perquè les mascaretes estiguen disponibles "a preus raonables" i perquè "totes les persones puguen adquirir-les en el moment que siga necessari i ningú quede exclòs".

Ha posat l'accent que les mascaretes "són un element més de protecció" que s'ha d'"utilitzar bé" i, en aquest sentit, ha lloat la "tasca d'assessorament" que es realitza des de les farmàcies per a informar sobre l'ús adequat de les mateixes.

A més, Ximo Puig ha explicat que des de la Generalitat se'n va a col·laborar per a aconseguir "el màxim subministrament" possible i se'n va a oferir ajuda als farmacèutics.

Ha destacat que aquest mateix matí ha arribat el nové avió procedent de la Xina amb material sanitari de protecció per a la Comunitat Valenciana i amb ell ja s'han rebut, dins de l'Operació Ruta de la Seda un total de 12 milions de mascaretes, 2,4 milions aquest dimarts, un muntant del que "se'n va a fer partícip al col·lectiu farmacèutic".

"Aquesta Ruta de la Seda segueix sent un canal fiable", ha dit, al mateix temps que ha aprofitat per a agrair també el treball dels transportistes en les operacions de descàrrega i distribució del material.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento