Comunitat Valenciana

Coronavirus.- La Societat Valenciana de Pediatria ajorna el seu congrés anual com a mesura de prevenció

La Societat Valenciana de Pediatria (SVP) ha decidit ajornar la celebració del seu XXXVI Congrés Anual davant l'actual epidèmia del COVID-19, seguint les recomanacions traslladades des de la Conselleria de Sanitat Universitat i Salut Pública i el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

L'esdeveniment, que tenia previst celebrar-se del 26 al 28 de març a València, es posposa fins a un altre avís, segons ha informat l'entitat. De moment, el Comité Organitzador no ha establit una nova data per a la seua celebració.

Des de la SVP secunden així les recomanacions institucionals "per a evitar contagis per coronavirus entre els professionals sanitaris i garantir la seua disponibilitat", una nova mesura anunciada pel ministre de Sanitat "dirigida a contindre la propagació del COVID-19".

El doctor Luis Carlos Blesa, president de la SVP, ha subratllat que, en l'escenari actual, "els metges hem d'actuar amb cautela". "La nostra prioritat ha de ser la seguretat, tant dels professionals sanitaris com dels ciutadans. En els pròxims mesos, d'acord amb les indicacions del Ministeri i la Conselleria, valorarem establir una nova data per a la celebració del congrés de Pediatria si la situació és favorable", ha detallat.

La SVP subratlla que, segons les dades aportades aquest dimarts pel Ministeri de Sanitat, dels 151 casos de coronavirus confirmats a Espanya, 13 són personal sanitari. Encara que aquests casos s'han localitzat a Andalusia, País Basc i Madrid, les autoritats aposten "per extremar les precaucions per a evitar el contagi dels treballadors d'hospitals i centres de salut de les diferents comunitats autònomes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento