Comunitat Valenciana

Redistribueixen les zones d'actuació policial per a guanyar eficàcia

  • Torrent, Quart, Manises i Sagunt queden en mans de la Policia Nacional, i Godella i Aldaia, de la Guàrdia Civil.
Imatge de recurs d'un vehicle de la Policia Nacional
Imatge de recurs d'un vehicle de la Policia Nacional
EUROPA PRESS
Imatge de recurs d'un vehicle de la Policia Nacional

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha aprovat una nova delimitació territorial de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a la província de València que contempla una redistribució de zones d'actuació de Policia Nacional i Guàrdia Civil amb la finalitat d'aconseguir “major eficàcia”, “optimitzar recursos” i “evitar confusions competencials”.

Així ho van explicar aquest dimarts el delegat del Govern en la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio, i el subdelegat de l'Executiu central a València, José Roberto González, en una roda de premsa. D'aquesta manera, s'evitarà que en un mateix terme municipal i en el seu entorn hi haja punts d'intervenció de tots dos cossos de seguretat.

Les reunions dutes a terme entre representants de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han determinat que els termes municipals de Torrent, Quart de Poblet, Manises, Sagunt, Godella i Aldaia, compartits en l'actualitat entre Policia i Guàrdia Civil es repartisquen.

Així, a partir del pròxim 1 de febrer, Torrent, Quart de Poblet, Manises i Sagunt seran competència del Cos Nacional de Policia, mentre que Godella i Aldaia ho seran de la Guàrdia Civil. Igualment, el municipi de Benirredrà passa a ser competència de Policia Nacional i la pedania de Barraca d'Aigües Vives, entre els termes municipals d'Alzira i Carcaixent, passa a ser competència íntegrament de la Guàrdia Civil.

El nou repartiment de competències contempla també canvis en les pedanies de la ciutat de València i a les ciutats d'Ontinyent i Xàtiva, de manera que la primera quedarà en mans de la Guàrdia Civil i, la segona, en les de la Policia Nacional. En aquests dos últims casos, el canvi serà efectiu en un termini de cinc anys i, de moment, els seus termes municipals seran compartits entre tots dos cossos de seguretat.En el cas de la ciutat de València, la redistribució acordada afecta a les seues pedanies.

Correspondran a la Policia Nacional els nuclis de Poble Nou, Borbotó, Benifaraig, Carpesa, La Torre, Forn d’Alcedo, Castellar-L’Oliveral, Benimàmet-Beniferri i La Punta, mentre que quedaran sota la supervisió de la Guàrdia Civil Massarrojos, Les Cases de Bàrcena, Pinedo, El Saler, El Palmar i El Perellonet.

Un repartiment “obsolet”

La Delegació del Govern va explicar que la distribució actual de zones d'actuació entre Policia i Guàrdia Civil a la província de València data de 1985 i era necessari revisar-la després de 34 anys perquè havia quedat “obsoleta, difusa i poc operativa, en dividir nuclis urbans”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento