Comunitat Valenciana

Sanitat adjudica per 30,5 milions les obres del nou hospital d'Ontinyent perquè estiga acabat en el 2022

  • La Conselleria de Sanitat ha adjudicat per 30,5 milions d'euros les obres de construcció de l'hospital d'Ontinyent (València) a Obrascón Huarte Laín, SA, amb l'inici previst per a abril i un termini d'execució estimat en tres anys.
Presentació del projecte
Presentació del projecte
GVA - Archivo
Presentació del projecte

El nou centre hospitalari prestarà assistència sanitària a 12 municipis de la comarca valenciana de la Vall d'Albaida. És fruit del conveni de col·laboració que Sanitat va subscriure al juliol de 2016 amb l'Ajuntament d'Ontinyent, que va cedir una parcel·la d'un total de 24.988 metres quadrats i ja ha concedit la llicència d'obres.

En concret, l'hospital prestarà assistència sanitària especialitzada a les localitats d'Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufalí, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent, detalla Sanitat en un comunicat.

Desenvoluparà un nou equipament en substitució de l'existent de servicis hospitalaris millorats. Per a cirurgia general també prestarà assistència als usuaris dels municipis valencians d'Alfarrasí, Benissuera, Guadassèquies, L'Olleria, Montaverner i Sempere.

Se situarà en el sector Dava-Casa de Balones, al costat de la ronda sud CV-81 en l'entroncament amb la carretera CV-660 cap a Bocairent, i en les proximitats de l'estació de ferrocarril d'Ontinyent i l'Institut d'Educació Secundària 'l'Estació'.

En l'adjudicació s'han tingut en compte les propostes que aporten millores relatives a la humanització dels espais, amb el benestar de pacients i personal sanitari com a premissa.

20.000 M2 MÉS

L'edifici projectat es desenvoluparà en una superfície propera a 27.000 metres quadrats construïts davant dels prop de 7.000 actuals, sobre una parcel·la de 24.400 de superfície. La seua urbanització s'ha optimitzat per a disposar d'un total de 251 places d'aparcament públic i 111 per a personal sanitari.

Estarà format per quatre blocs exempts: hospitalització i servicis generals, accessos i consultes externes, radiodiagnòstic, bloc quirúrgic i maternitat amb accés independent i urgències, comunicats entre si mitjançant passarel·les envidrades.

Cadascun quedarà inserit en un espai lliure de parcel·la dissenyat per a millorar la qualitat espacial. Les zones lliures entre blocs permetran la millora en la il·luminació natural, la seua adaptació a l'orografia de la parcel·la i crear una escala d'edificació "més humana".

DE 56 A 82 LLITS

L'Hospital d'Ontinyent ampliarà la cartera de servicis gràcies a la major superfície de les àrees i a la seua adequació als estàndards actuals. Passarà de 56 a 82 llits (50 en habitacions individuals), de tres a cinc quiròfans i de 13 a 24 consultes externes.

També d'un paritori a dos sales de naixement enfocades al part natural i de sis a 18 llocs d'urgències. Incorporarà nous servicis com els de hospital de dia mèdic-quirúrgic, una unitat de vigilància intensiva (UCI) i una altra de dany cerebral.

La nova unitat de radiodiagnòstic, per la seua banda, disposarà de dos sales de rajos X, una de telecomandament, un TAC, una unitat d'ortopantomografia, dos sales d'ecografia i una de mamografia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento