Els veïns de Sant Andreu s'encadenen per exigir que avancin les obres de l'estació de Rodalies

  • L'acte consistirà en una encadenada popular i començarà a les 12 hores a la plaça de l'Estació de de Sant Andreu Comptal.
  • L'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar també es queixa que el projecte de la nova estació de Rodalies està encallat des de fa anys en tràmits burocràtics.
Primera encadenada a Sant Andreu Comtal per reivindicar que s'acabin les obres de la nova estació. Imatge del passat 5 de desembre del 2015.
Primera encadenada a Sant Andreu Comtal per reivindicar que s'acabin les obres de la nova estació. Imatge del passat 5 de desembre del 2015.
ACN (Júlia Pérez)
Primera encadenada a Sant Andreu Comtal per reivindicar que s'acabin les obres de la nova estació. Imatge del passat 5 de desembre del 2015.

Aquest dissabte 26 de novembre, l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar ha convocat un acte reivindicatiu per demanar que s'acabin les obres de la nova estació de Sant Andreu Comtal. L'acte, que s'inclou dins el programa d'activitats de les festes del barri, consistirà en una encadenada popular i començarà a les 12 hores a la plaça de l'Estació. Allà els manifestants reclamaran a les administracions que es comprometin a finalitzar les obres de la nova estació. Com explica el president de l'AVV, Santi Serra, "tot el que hi ha construït fins ara està abandonat i s'està deteriorant".

Els problemes de l'estació actual

En el manifest que es llegirà aquest dissabte, l'AVV de Sant Andreu de Palomar afirma que "l'estació de Sant Andreu Comtal és un infern per a les persones amb mobilitat reduïda". Aquestes tenen dificultats per accedir a les andanes perquè l'estació no té escales mecàniques, ni ascensors, ni rampes suficients. 

Serra explica a 20 minutos que a aquestes mancances d'accessibilitat se li sumen problemes de seguretat, i posa com a exemple la passarel·la superior que serveix per passar d'una andana a l'altra: "Està en mal estat i com que només es recolza a la paret per un dels extrems, si camines molt de pressa es belluga". El president de l'AVV afegeix que els graons de les escales que condueixen a la passarel·la estan molt separats i "això també és un inconvenient, sobretot per a la gent gran".

La nova estació de Rodalies

Tenint en compte aquesta situació, els veïns del barri demanen que s'acabi de construir la nova estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal. Aquesta està situada davant de l'actual però amb la diferència que és soterrada. Les obres per fer aquesta nova infraestructura ferroviària van començar l'any 2009 però no està del tot enllestida. En el seu manifest, l'AVV de Sant Andreu de Palomar es queixa que "el projecte de la nova estació està encallat des de fa anys en tràmits burocràtics entre el Ministeri, ADIF i l'Ajuntament".

En aquests moments, l'estació nova està pràcticament acabada i gran part d'aquesta ja està coberta. "Només falta posar els ascensors, les escales mecàniques i la llum", afirma Serra, que es lamenta que el que ja està construït "es vagi degradant".

Dissabte, l'AVV de Sant Andreu de Palomar organitza la segona edició de l'encadenada popular. L'any passat també es va celebrar una igual per les festes del barri i es va aprofitar l'ocasió per reclamar que avancin les obres del projecte de l'alta velocitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento