Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a l'eixida dels jutjats

El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha immobilitzat de forma cautelar la vivenda d'Orpesa (Castelló) de la família de l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra en el marc de la causa en la qual s'investiga si l'exmandatari 'popular' va ocultar patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència en la qual va resultar condemnat per quatre delictes fiscals.

Estíbaliz Pérez, secretària d'Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló

PSPV-PSOE i Compromís han demanat aquest dilluns al Partit Popular que aclarisca per què suposadament es van transferir quasi 60.000 euros a l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, a qui està investigant el jutjat d'instrucció número 4 de Castelló per a saber si va ocultar patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència en la qual va resultar condemnat per quatre delictes fiscals.

Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a l'eixida dels jutjats

El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha requerit al PP que identifique la persona o persones que van autoritzar un pagament de tres factures per valor de 58.920 euros a l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra i a la mercantil ASDECAS SL, entre l'abril i el juny de l'any 2012, en la causa en la qual s'investiga si l'exmandatari 'popular' va ocultar patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència en la qual va resultar condemnat per quatre delictes fiscals.

Carlos Fabra a l'eixida dels jutjats

L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra i un dels seus fills han declarat aquest dimecres davant el jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló, que investiga si l'exdirigent del PP va ocultar béns del seu patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència de l'Audiència de Castelló de l'any 2013 -que va confirmar en 2014 el Tribunal Suprem-, per la qual va ser condemnat a quatre anys de presó i al pagament d'una multa d'1,4 milions d'euros com a autor de quatre delictes fiscals en el concocido com a 'cas Naranjax'.

El expresidente de la Diputación y del PP de Castellón, Carlos Fabra, en la Audiencia de Castellón.
El expresidente de la Diputación y del PP en la provincia Carlos Fabra.
  • La jueza María del Prado Torrecilla fue suspendida en sus funciones durante siete meses por el Consejo General del Poder Judicial en 2003.
  • Se le sancionó por presionar a una compañora en favor de la concesión del tercer grado penitenciario a Mario Conde, encarcelado por el 'caso banesto'.
  • La Fiscalía pidió que fuera expulsada de la carrera judicial.
  • Esta jueza concedió el tercer grado a Fabra en contra del criterio de Prisiones.
Carlos Fabra, rodeado de periodistas tras una comparecencia en la Audiencia de Castellón.
El expresidente de la Diputación y del PP de Castellón, Carlos Fabra, en la Audiencia de Castellón.
  • El viernes 21 de noviembre, el Consejo de Ministros anunció que había denegado la petición de indulto solicitada al Gobierno.
  • La sentencia de la Sección Primera de la Audiencia de Castellón llegó el 25 de noviembre de 2013.
  • El empresario Vicente Vilar presentó en 2003 dos querellas contra el expresidente del PP de Castellón por delitos contra la salud y la propiedad industrial.

Página 1 de 6