CONTENIDO PROMOCIONADO

Agenda d'actes del 9 d'Octubre

Espai oferit per Generalitat Valenciana

DISSABTE 1 D'OCTUBRE

• Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat amb recorregut delimitat 9:00 – 20:00 El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tots el que vulguen puguen visitar el Pati Gòtic, la Sala Daurada, l'Escrivania, la Sala Vella, la Sala dels Reis i la Sala Nova o de Corts.

• 9 Museus oberts fins a les 00:00: IVAM, MUVIM, Centre del Carme, Beneficència, Museu de la Ciutat, Museus de Belles Arts de València i Castelló, el MARQ i el Museu de Belles Arts Gravina.

• 9 Palaus oberts de 10:00 a 20:00: Palau de la Generalitat, Palau dels Almiralls d'Aragó – Banys de l'Almirall, Palau dels Borja-Corts Valencianes, Palau de la Batlia, Palau del marqués de la Scala, Palau dels Català de Valeriola, Palau del marqués de Malferit, Palau dels Mercaders, Palau d'en Bou.

• 11:30 XXXVI Acte homenatge popular a Tombatossals a l'Ermita de Sant Francesc de la Font i paratge del Molí de la Font a Castelló

• 17:30 – 20:30 Dia del Cant Valencià d'Estil a Castelló. Cercavila + Actuació a les 19:30 en l'escenari del Grup Ramell a la Plaça Major de Castelló. Actuació itinerant que recorre diverses places del centre històric de la ciutat i que finalitza en una actuació en la Plaça Major de Castelló. L'entrada és gratuïta.
     ▪ 17:30 Plaça de la Pau
     ▪ 17:55 Plaça de Santa Clara
     ▪ 18:20 Plaça de la Pescateria
     ▪ 18:45 Plaça de l'Herba (Casa Abadia)
     ▪ 19:10 Carrer Arxiprest Balaguer (lateral de Santa Maria)
     ▪ 19:20 Plaça Major: cantà amb la interpretació de la fandangà pel Grup Ramell
     ▪ 20:30 Final

• 18:00 Concert de la Banda Musical U.D.P. de Llíria-Camp de Túria-Serranos a la Plaça de Sant Llorenç en València.

• 18:00 II Entrada Infantil de Moros i Cristians a València. Plaça del Comte de Bunyol, Carrer dels Cavallers, Carrer dels Serrans i Plaça dels Furs.

• 18:00 Concert Dani Miquel en el Teatre Arniches d'Alacant.

• 20:00 Representació de les ambaixades de la conquesta a la Plaça dels Furs de València.

• 22:30 Concert de Música Mediterrània: Xiromita Trad Project a l'Ermita de la Magdalena de Castelló. Miquel Gironés (dolçainer), Miquel Gil (veu), Rafel Arnal (veu), Abel Garcí (viola de roda i laüt), Toni Porcar (guitarra), Gusmà Gil (baix) i Víctor Través (percussió).


DIUMENGE 2 D'OCTUBRE

• Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat amb recorregut delimitat 9:00 – 20:00 El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tots el que vulguen puguen visitar el Pati Gòtic, la Sala Daurada, l'Escrivania, la Sala Vella, la Sala dels Reis i la Sala Nova o de Corts.

• 9 Museus oberts fins a les 20:00: IVAM, MUVIM, Centre del Carme, Beneficència, Museu de la Ciutat, Museus de Belles Arts de València i Castelló, el MARQ i el Museu de Belles Arts Gravina.

• 9 Palaus oberts de 10:00 a 20:00: Palau de la Generalitat, Palau dels Almiralls d'Aragó-Banys de l'Almirall, Palau dels Borja-Corts Valencianes, Palau de la Batlia, Palau del Marqués de la Scala, Palau dels Català de Valeriola, Palau del Marqués de Malferit, Palau dels Mercaders, Palau d'en Bou.

• 10:00 Inauguració Exposició de Jarque a la sala de l'Escrivania del Palau de la Generalitat Inauguració de l'exposició d'obres del fotògraf valencià Francesc Jarque (1940 - 2016) a la Sala de l'Escrivania del Palau de la Generalitat.

• 11:40 Alardo entre Moros i Cristians als voltants de la Plaça de la Mare de Déu a València. Plaça de la Reina, Carrer del Micalet, Plaça de la Mare de Déu, Carrer dels Cavallers, Plaça de Manises, Carrer dels Serrans i Plaça dels Furs.

• 17:30 – 20:30 Dia del Cant Valencià d'Estil a València. Actuació itinerant + Actuació en escenari al claustre gòtic del Centre del Carme. Actuació itinerant que recorre diverses places del centre històric de la ciutat i que finalitza amb una actuació al claustre gòtic del Centre del Carme. L'entrada és gratuïta. Participen: al cant Teresa Segarra, Maria Amparo Hurtado, Isabel de Quart, Tatiana Prades, Josep Martí, Jacint Hernández, José de Castellar i Christian Penalba; al vers Paco de Faura i Vicent de Rosa; a l'acompanyament intrumental els músics de corda de Godella i els de vent de Bétera; a la dolçaina i el tabal l' Associació de Música Tradicional Xarançaina de Castelló.
     ▪ 17:30 Plaça de Sant Lluís Beltrán (l'Almodí)
     ▪ 17:55 Plaça de Manises
     ▪ 18:20 Plaça de Cisneros (Museu d'Història de la Medicina)
     ▪ 18:45 Plaça dels Furs (Torres de Serrans)
     ▪ 19:10 Plaça del Carme
     ▪ 19:20 Claustre gòtic del Centre del Carme
     ▪ 20:30 Final

• 18:00 Concert de Dani Miquel a la Plaça de l'Hort dels Corders de Castelló.

DILLUNS 3 D'OCTUBRE

• Jornada de portes obertes Palau de la Generalitat 9:00 – 20:00. El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tot aquell que vullga puga visitar el Pati gòtic, Dala Daurada i la Sala de l'Escrivania.

• 18:00 Activitat per a xiquets
     ▪ València: El cuento de Jaume I al Palau de la Generalitat en C/ Cavallers
     ▪ Castelló: Jaume I El Conqueridor a la Casa dels Caragols en C/ Major
     ▪ Alacant: Això es una volta al Teatre Arniches en Av. De Aguilera

DIMARTS 4 D'OCTUBRE

• Jornada portes obertes Palau de la Generalitat 9:00 – 20:00. El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tot aquell que vullga puga visitar el Pati gòtic, Dala Daurada i la Sala de l'Escrivania.

• 18:00 – 20:00 València Vibrant 'Converses amb l’altre. La comunitat importada' al Palau de la Generalitat.
Trobades basades en conversacions entre ciutadans sobre un tema concret. L'objectiu és reflexionar i generar un major coneixement.

Exposició 'Pinazo: història i retrat. De la gran tradició al modernisme' al Museu de Belles Arts de València.
Dins del marc de l'any Pinazo, una de les activitats més importants és la inauguració d'esta gran exposició. L'exposició es realitza en dues seus, una al Museu de Belles Arts de València i l'altra a la sala d'exposicions de la Fundació Bancaixa.

DIMECRES 5 D'OCTUBRE

• Jornada de portes obertes Palau de la Generalitat 9:00 – 20:00. El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tot aquell que vullga puga visitar el Pati gòtic, Dala Daurada, Retret daurat, i la Sala de l'Escrivania.

• 10:00 Lectura del Tirant lo Blanch a l'Ajuntament d'Alacant.Lectura en horari ininterromput des de dimecres 5 a divendres 7 d'octubre a la Saló Blau de l'Ajuntament d'Alacant. Inciarà la lectura l'Excm. Sr. Acalde i a continuació la resta de membres de la corporació i d'altres institucions. Continuaran alumnes d'instituts de la ciutat fins a la cloenda del dia 7 d'octubre amb personalitats i representants del món de la cultura i la societat alacantina.

• 18:00 Activitat per a xiquets
     ▪ València: El llibre dels fets al Palau de la Generalitat en C/ Cavallers
     ▪ Castelló: Els Donyets perduts en un regne llunyà a la Casa dels Caragols en C/ Major
     ▪ Alacant: El fabuloso viaje de Christian Andersen al Teatre Arniches en Av. De Aguilera

DIJOUS 6 D'OCTUBRE

• Jornada de portes obertes Palau de la Generalitat 9:00 – 20:00. El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tot aquell que vullga puga visitar el Pati gòtic, Dala Daurada i la Sala de l'Escrivania.

• 17:00 Inauguració Exposició 'Premsa satírica i cultura popular valenciana' al monestir de Sant Miquel dels Reis. L'exposició introduirà els antecedents discursius de la sàtira valenciana mostrant col·loquis, contes, plecs de cordeta, etc. Analitzarà el període contemporani amb la premsa satírica valenciana mostrant els primers periòdics en valencià com El Mola, La Donsaina i La Traca. Finalment, es tractarà sobre la situació actual, amb un enfocament de present i futur del discurs en Internet i les xarxes socials.

• 20:00 Actuació musical d'ERA quintet -grup de cambra de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana al Palau de la Generalitat. ERA Quintet naix en 2015 i els seus membres formen part de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana: Dèlia Serrano (flauta), Ángela González (oboé), Ferran Garcerá (clarinet), Maria Tordera (fagot) i Raúl del Camp (trompa), els quals interpretaran:
     ▪ Trois pièces brèves de Jaques Ibert (1890 – 1962)
     ▪ Divertimento núm. 2 de V. Martin i Soler (1754 – 1806). Adaptació de Salvador Sanchis.

• 20:30 Concert Nova Cançó 'Cantem valencià' al Teatre Principal de València. Actuacions de Al Tall, Josep Nadal i Àlex Seguí, Els Mox, Apa, Andreu Valor, Aitana Ferrer, Joan Americ, Ina Martí, Carraixet, Rafa Xambó, Mara Aranda, Cor de l'Eliana, Rafel Arnal i Musicants. Idea i direcció artística: Lluís Miquel Campos. Direcció musical: Enric Murillo.

• 20:30 Actuació de la Banda Ciutat d'Elx al Gran Teatre d'Elx.

DIVENDRES 7 D'OCTUBRE

• Jornada de portes obertes en el Palau de la Generalitat11:00 – 20:00. El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tot aquell que vullga puga visitar el Pati gòtic, Dala Daurada, i la Sala de l'Escrivania.

Visites guiades 10:00 – 13:00 / 17:00 – 20:00. L'empresa Turiart realitzarà visites guiades gratuïtes pel centre històric de València. Eixiran cada mitja hora des del Palau de la Generalitat. L'itinerari és el següent:
     ▪ Palau de la Generalitat
     ▪ Palau del Català de Valeriola
     ▪ Plaça de la Mare de Déu
     ▪ Portes dels Apòstols i de l'Almoina
     ▪ Palau de los Almirantes de Aragón

• 19:30 Correllengua a Castelló. Cercavila de la Flama. Recorregut des de l'IES Sos Bainat fins a la Plaça Major amb actuacions i lectura del manifest a la Plaça Major, i després fins a l'estàtua del Rei En Jaume I.

• 20:00 Actuació del Ballet de la Generalitat al Palau de la Generalitat.

• 20:30 Concert Nova Cançó 'Cantem valencià' al Teatre Principal de València. Actuacions de Al Tall, Josep Nadal i Àlex Seguí, Els Mox, Apa, Andreu Valor, Aitana Ferrer, Joan Americ, Ina Martí, Carraixet, Rafa Xambó, Mara Aranda, Cor de l'Eliana, Rafel Arnal i Musicants. Idea i direcció artística: Lluís Miquel Campos. Direcció musical: Enric Murillo.

• 20:30 Actuació de la Banda Municipal d'Alacant al Teatre Principal d'Alacant.

DISSABTE 8 D'OCTUBRE

Espais culturals de la Comunitat Valenciana oberts (visita guiada + actuació durant tot el dia): EACC, Teatre Principal de Castelló, Teatre Principal de València, Teatre Arniches d'Alacant, Auditori de Peníscola, Teatre Rialto de València, Teatre Romà de Sagunt, Auditori de Castelló i Castell de Xàtiva.

• Jornada de portes obertes en el Palau de la Generalitat amb recorregut delimitat 9:00 – 17:00. El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tot el que vullga puga visitar el Pati Gòtic, l'Escrivania, la Sala Daurada i Retret Daurat,la Sala Vella, la Sala Nova o Sala de Corts.

Visites guiades a València 10:00 – 13:00 / 17:00 – 20:00. L'empresa Turiart realitzarà visites guiades gratuïtes pel centre històric de València. Eixiran cada mitja hora des del Palau de la Generalitat. L'itinerari és el següent:
     ▪ Palau de la Generalitat
     ▪ Palau del Català de Valeriola
     ▪ Plaça de la Mare de Déu
     ▪ Portes dels Apòstols i de l'Almoina
     ▪ Palau de los Almirantes de Aragón

• 10:00 Exposició València amb la Senyera al Saló de Cristall de l'Ajuntament de València.

• 10:30 II Encontre de Raspall 9 d'Octubre a la ciutat de Castelló. Actes de Pilota valenciana a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja: Partides classificatòries de raspall a 15 tantos enfrontant a les diferents escoles de Pilota. Es farà final i semifinal. L'entrega de trofeus es farà davant de la casa dels Caragols.

• 11:00 Exhibició de pilota valenciana: CPV Sella i CPV Agost al carrer Major d'Alacant. Carrer de joc: Carrer Major d'Alacant. Modalitat: Palma. Palmarés dels clubs:
     ▪ CPV Sella Campió Lliga a Llargues 'Trofeu Diputació d'Alacant' 2014 i 2015. Campió Lliga Palma 'Trofeu Diputació d'Alacant' 2010 i 2012.
     ▪ CPV Agost Campió Lliga Palma ' Trofeu Diputació d'Alacant' 2015 i 2016.

• 11:00 – 2:00 Fecstival al Parc Rafalafena a Castelló.

• 12:00 Entrada de Bandes de Música des de les rodalies fins al centre.
     ▪ València: Plaça de la Mare de Déu
     ▪ Castelló: Plaça Major
     ▪ Alacant: Plaça de l'Ajuntament

• 18:00 Carrera Cossos de seguretat i emergències en el riu Túria de València. L'Institut Valencià de Seguretat Pública, per a commemorar el seu 25 aniversari, i la Policia Local de València organitzen el 10K IVASPE amb la coordinació de Mychip. El recorregut de la prova és de 10.000 metres amb eixida i arribada en les pistes d'atletisme situades en el llit del Túria.

• 18:00 Concert de Dani Miquel a la Plaça de la Mare de Déu de València.

• 18:00 – 19:00 Interpretació del Cant a la Senyera a càrrec de la Coral Polifónica Valentina al Saló de Cristall de l'Ajuntament de València.

• 19:00 Mostra de balls, música i cançons valencianes, seguida d'una dansà popular amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana a la Plaça de l'Ajuntament de València.

• 19:00 Lectura de Tirant lo Blanch al Palau de la Generalitat. Associació Cultural Falla Na Jordana. El M. H. President de la Generalitat Valenciana tancarà l'acte.

• 19:00 Concert '9 al 9' en la Marina Real Juan Carlos I: Atupa, Vadebó, Mediterranean Roots, Saï Saï i Plan B.

• 19:30 Concert de l'Orquestra de València i la Banda Municipal de València al Palau de la Música.

• 20:00 21:00 22:00 23:00 Mapping Projecció audiovisual sobre la façana de la Torre Vella del Palau de la Generalitat.

• 00:00 Castell de focs artificials
     ▪ València: Llit del riu Tùria
     ▪ Castelló: Pau Gumbau
     ▪ Alacant: Zona Volvo del Port

DIUMENGE 9 D'OCTUBRE

Espais culturals de la Comunitat Valenciana oberts (visita guiada + actuació): EACC, Teatre Principal de Castelló, Teatre Principal de València, Teatre Arniches d'Alacant, Auditori de Peníscola, Teatre Rialto de València, Teatre Romà de Sagunt, Auditori de Castelló i Castell de Xàtiva.

• 10:00 Acte institucional al Palau de la Generalitat.

• 11:00 Desfilada de les tres cultures a Castelló: Associació Aljama: plaça Clavé, C/Enmig, C/Colón, Plaça de l'Herba; Moros d'Alqueria:C/Asensi, Plaça de la Pau, C/Major, C/Arcipreste Balaguer; i Germandat dels Cavallers de la Conquesta: Avinguda.Rei En Jaume, C/Lluis Zorrilla, Porta del Sol, C/Vera, Plaça Sta. Clara i Carreró del Mercat.

• 11:30 Concert Banda Municipal de Castelló amb les tres cultures a Castelló: Associació Aljama, acompanyats per el grup de dolçaina i tabal Xarop; Moros d'Alqueria, acompanyats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters; i Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

• 11:30 Recepció de la coporació, autoritats i invitats a l'Ajuntament de València.

• 11:30 Cercavila de cultura popular a la Plaça de l'Ajuntament d'Alacant. Tradicional cercavila de cultura popular amb la participació dels grups de cultura popular de la ciutat: Nanos i Gegants, la Dansà d'Alacant i la Muixeranga d'Alacant. L'acte acabarà amb una gran festa a la Conxa de l'Esplanada.

• 11:45 Lectura del decret d'Alcaldia i entrega de la Senyera a l'Arxiu Municipal de València.

• 12:00 Processó cívica i ofrena floral a Jaume I a València.

• 12:00 Concert '9 al 9' en la Marina Real Juan Carlos I: Senior i el Cor Brutal, Gener, Mai Mai i Toni de l´Hostal.

• 13:00 Nomenament Valencià de l'any Fundació Huguet al Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló.

• 17:00 Entrada de Moros i Cristians a la ciutat de València.
     ▪ Itinerari: Glorieta, Carrer de la Pau, Carrer de Sant Viçent, Plaça de l'Ajuntament i Carrer Marqués de Sotelo.

• 17:00 a 20:00 Jornada de portes obertes en el Palau de la Generalitat. El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tot el que vullga puga visitar el Pati Gòtic, Escrivania, Sala Daurada i Retret Daurat, Sala Vella, Sala de Reis, Sala Nova o de Corts.

• 19:00 Concert de Raimon al Teatre Principal de Castelló.