Escoles de barris desafavorits de Catalunya suprimiran la sisena hora per la retallada d'ajuts

  • Un total de 27 centres concertats de barris amb alt índex d'immigració i problemes econòmics deixaran de rebre l'ajut de la Generalitat.
  • Els col·legis passaran a cobrar aquest servei als pares. En alguns casos, no es farà aquesta hora lectiva per manca de recursos.
  • La Generalitat anuncia un pla per detectar problemes de nutrició entre els escolars. A Barcelona ciutat n'hi hauria 2.100.
La Generalitat vol engegar un protocol per detectar problemes de nutrició entre els escolars.
La Generalitat vol engegar un protocol per detectar problemes de nutrició entre els escolars.
ARCHIVO
La Generalitat vol engegar un protocol per detectar problemes de nutrició entre els escolars.

Escoles concertades de barris desafavorits de Catalunya suprimiran la sisena hora perquè deixaran de rebre els ajuts públics i els pares no poden pagar-ne el cost. La Generalitat va anunciar precisament ahir, el dia en què això es va saber, que mantindrà la subvenció als centres on hi hagi famílies amb més problemes econòmics o amb més índex d'immigració.

Segons va indicar la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que aplega més de 400 col·legis, el Departament d'Ensenyament té previst no renovar les ajudes que permetien oferir la sisena hora a un total de 27 escoles concertades, situades en barris desafavorits i amb un alt índex d'immigració. Això comporta, segons l'entitat, que els centres passin a cobrar el cost afegit d'aquestes hores extraordinàries, que molts pares no poden pagar. En algunes escoles, això vol dir que es deixarà de fer la sisena hora.

Es mantenen alguns ajuts

La Generalitat, però, va anunciar ahir que mantindrà l'ajut als centres que congreguin més alumnat amb problemes econòmics, sense concretar quants. La convocatòria d'ajuts es farà durant el primer trimestre del pròxim curs escolar 2013-2014.

En seu parlamentària, i preguntat pel grup d'ICV-EUiA, el president de la Generalitat, Artur Mar, va defensar que durant els mesos lectius els serveis socials arriben a les famílies que tenen problemes per alimentar i vestir els fills, tot i que va lamentar que «no es pot arribar a tot arreu si no hi ha els recursos suficients».

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va exposar ahir que aquest curs 64.000 alumnes s'han beneficiat de les beques menjador, mentre que al curs 2008-09 en van ser 56.900.

Més pobresa infantil

Divendres, els centres oberts sortiran a fer activitats al carrer per sensibilitzar la ciutadania contra la pobresa. La Federació d'Entitats d'Educació a la Infància i l'Adolescència (Fedaia) traurà al carrer uns 2.000 nens de 25 centres sota el lema Centre obert: un camí d'oportunitats. Aquests centres són serveis diaris, fora de l'horari escolar, que donen suport als infants en risc de pobresa. S'hi fa reforç escolar i activitats d'oci.

La Fedaia adverteix que els últims tres anys ha detectat «una important deterioració de la situació de la infància catalana», que pateix restriccions en l'alimentació i el vestit però que a més «no disposen d'oportunitats per a accedir a activitats de reforç educatiu, lúdiques i culturals».

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona va aprovar els preus públics per a les escoles bressol municipals: s'haurà de pagar 304,9 euros/mes (amb els 127,6 euros de l'alimentació inclosos).

2.100 escolars malnodrits

A Barcelona ciutat s'ha detectat que prop de 2.100 infants podrien tenir problemes de malnutrició. Segons dades facilitades ahir per la consellera Rigau, els serveis socials van confirmar finalment que almenys 740 nens tenien una alimentació incompleta. Per aquest motiu, Ensenyament prepara un protocol per detectar problemes de nutrició entre els alumnes. Les escoles es coordinaran millor amb serveis socials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento