Comunitat Valenciana

El Govern destina més de 150,1 milions a la Comunitat Valenciana per a l'impuls de la FP

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri d'Educació i Formació Professional (MEFP), la inversió de 56.679.215 euros a la Comunitat Valenciana per a impulsar el Pla de Modernització de la Formació Professional, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), que destina un total de 392.965.420 euros a aquesta línia d'inversió.
Archivo - Arxiu - Alumnes de FP
Archivo - Arxiu - Alumnes de FP
@GVAEDUCACIÓ
Archivo - Arxiu - Alumnes de FP

Aquests fons, corresponents a l'exercici 2022, formen part de la inversió total de 2.075,4 milions d'euros que el PRTR destina a la modernització del sistema de Formació Professional fins el 2023.

La inversió aprovada a nivell nacional suposa un total de 92 milions d'euros més que la destinada en l'exercici anterior per a aquestes accions; i servirà per a donar continuïtat a les ja iniciades en 2020 a aquest efecte.

Entre les actuacions més importants destaca l'impuls al nou model d'avaluació i acreditació permanent de competències professionals, per al qual la Comunitat Valenciana rebrà 27.701.040 euros.

El MEFP pretén arribar en 2022 a 750.000 treballadors i treballadores en tota Espanya i acreditar les competències de tres milions de persones fins el 2023.

Segons l'EPA, més de deu milions de persones, el 46% de la població activa, manca d'acreditació professional, tot i exercir la seua activitat laboral diàriament, la qual cosa dificulta el seu accés a millors ocupacions i condicions laborals, així com la seua incorporació a la formació, recorda l'administració central en un comunicat.

En deu anys, només 300.000 persones han pogut acreditar les seues competències seguint el procediment antic.

A més, el Ministeri d'Educació i Formació Professional destina 14.765.625 euros a la Comunitat Valenciana per a la creació de noves places de Formació Professional per al curs 2022-2023, que se sumaran a aquelles que la comunitat autònoma genere amb els seus propis fons.

El Govern d'Espanya ha finançat ja prop de 130.000 places de Formació Professional en els dos cursos anteriors, amb el que tot indica que superarà l'objectiu, fixat en 2020, de creació de 200.000 en quatre anys.

A més, la inversió arreplega fons destinats a la conversió de cicles de grau mitjà, grau superior i cursos d'especialització en bilingües, dels quals la Comunitat Valenciana rebrà 12.150.000 euros.

Un altre dels eixos d'actuació del Pla de Modernització és la conversió d'aules en espais de tecnologia aplicada, per al que la Comunitat Valenciana rebrà 1.397.550 euros.

AULES D'EMPRENEDORIA

El MEFP també assigna enguany 665.000 euros a la Comunitat Valenciana per a la creació d'aules d'emprenedoria, potenciant així els recursos perquè els estudiants impulsen els seus propis projectes empresarials facilitant-los els mitjans i una orientació professional que els ajude a aconseguir els seus objectius.

La distribució entre les CCAA es duu a terme a través d'un Programa de Cooperació Territorial Extraordinari, d'acord a diversos criteris relacionats amb la població activa, la dispersió geogràfica, el nombre d'empreses o el perfil demogràfic, entre uns altres.

Aquests fons seran sotmesos a aprovació definitiva en la pròxima Conferència Sectorial d'Educació.

Més de 93,4 milions d'euros per a la formació de treballadors Al mateix temps, el Govern ha aprovat aquest dimarts, a proposta també del Ministeri d'Educació i Formació Professional, la distribució de 93.498.877,77 euros a la Comunitat Valenciana per a la Formació Professional dirigida a treballadors, ocupats i aturats.

Aquesta línia d'inversió, dotada amb 846.429.590 euros a nivell nacional, suma 163 milions d'euros més que la destinada durant el mateix període de l'any anterior.

Els fons, procedents dels pressupostos anuals del MEFP, anirà dirigida la formació en certificats de professionalitat vinculada al Catàleg Nacional de les Qualificacions Professionals i seguint les necessitats formatives del mercat laboral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento