Comunitat Valenciana

València realitzarà un nou cens de persones sense llar per a actualitzar les dades després de la pandèmia

  • El portarà a terme un grup de 14 associacions en col·laboració amb l'Ajuntament i la Universitat de València.
  • L'anterior cens, realitzat en 2019, va comptabilitzar 831 persones en aquesta situació (261 en albergs i 570 en el carrer).
Persona sin techo en la calle. Archivo
Persona sense sostre al carrer (arxiu).
EUROPA PRESS - Archivo
Persona sin techo en la calle. Archivo

Un grup de voluntariat tornarà a recórrer els carrers de València el pròxim 15 de desembre per a realitzar un nou cens de persones sense llar i actualitzar les dades arreplegades en 2019, quan es va dur a terme per primera vegada aquesta iniciativa que va permetre conéixer la situació real del problema i assenyalar les línies estratègiques d'acció per a les entitats socials i administracions públiques.

El panorama ha canviat en els últims mesos a causa de la crisi sanitària i econòmica derivada per la pandèmia de la Covid-19, que "ha agreujat la situació de les persones més vulnerables, generant nous perfils i necessitats socials", destaquen els responsables de la iniciativa en un comunicat.

En el II Cens de persones sense llar participen 14 entitats socials: Accem, Bokatas, Cáritas, Casa Caridad, Cepaim, Comité Antisida València, Creu Roja, Fundació Salut i Comunitat, Metges del Món, Natania, Mensajeros de la Paz i Misión Evangélica Urbana de València, Rais Hogar Sí i Sant Joan de Déu, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i la Universitat de València.

El I Cens de Persones Sense Llar, realitzat en 2019, va traure a la llum a 831 persones que viuen aquesta situació -261 en albergs i 570 en el carrer-. D'elles, la majoria deia haver patit violència física o verbal i/o discriminació. En el cas de les dones, a més, el 29,6% havia patit algun tipus de violència sexual.

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, declara que "el recompte, que constitueix una foto fixa del nombre de persones sense llar a València i les seues característiques, és una acció molt important perquè ens permetrà obtindre dades per a poder donar una millor atenció a aquesta població, i crear les estratègies adequades per a facilitar la millora de la seua situació vital, sempre amb l'objectiu d'aconseguir la seua inclusió social i laboral".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento