Comunitat Valenciana

El VII Cicle de Cinema Valencià Actual projecta quatre llargmetratges

  • Es portaran a terme entre el 18 de novembre i el 9 de desembre a la Sala SGAE Centre Cultural de València.
  • L'objectiu és donar suport i difondre algunes de les més recents produccions del panorama audiovisual valencià.
Fotograma del documental 'Carceller. El hombre que murió dos veces', de Ricardo Macián
Fotograma del documental 'Carceller. El hombre que murió dos veces', de Ricardo Macián.
REMITIDA SGAE
Fotograma del documental 'Carceller. El hombre que murió dos veces', de Ricardo Macián

La Fundació SGAE i l'associació de guionistes Escriptors de l'Audiovisual Valencià (EDAV) celebraran, entre el 18 de novembre i el 9 de desembre, la setena edició del seu Cicle de Cinema Valencià Actual.

Les sessions seran en la Sala SGAE Centre Cultural de València a les 18.00 hores i l'entrada és gratuïta prèvia inscripció. El programa inclou un total de quatre llargmetratges produïts en 2021 i firmats per autores i autors de la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, es pretén donar suport i difondre algunes de les més recents produccions del panorama audiovisual valencià. A més, els creadors de les pel·lícules seran els encarregats de presentar-les al públic.

La mostra s'obrirà el dijous 18 de novembre amb la projecció de 'Las consecuencias'. Es tracta d'un thriller emocional de la directora i guionista Claudia Pinte que està rebent un excel·lent acolliment per part del públic i la crítica en els festivals especialitzats.

Així, en el 24 Festival de Màlaga es va alçar amb les 'Biznagas' de Plata a la Millor Interpretació Femenina de Repartiment (pel treball de l'actriu María Romanillos) i el Premi Especial del Jurat de la Crítica. A més, el 36º Festival Internacional de Cinema a Guadalajara (Mèxic), en l'apartat de Llargmetratges Iberoamericans de Ficció, li va atorgar el Premi Mayahuel a la Millor Actriu (María Romanillos). El llargmetratge narra, en paraules de la realitzadora, "la història d'una família en erupció", i està protagonitzat per Juana Acosta, Alfredo Castro, Carme Elias i l'esmentada debutant María Romanillos.

El 25 de novembre li tocarà el torn a 'Here comes the sun', un documental d'Óscar Bernàcer en el qual, a partir de la irrupció de la pandèmia de la covid-19, es reflexiona sobre el naixement i desenvolupament del turisme de sol i platja en el litoral valencià.

La pel·lícula compta amb les intervencions de, entre altres especialistes, Raquel Huete (directora del Centre de Formació Contínua i investigadora de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant), Ana Moreno Garrido (doctora en Història Contemporània per la Universitat Complutense de Madrid i especialista en turisme espanyol del primer terç del segle XX), Juan López d'Uralde (activista i polític ecologista espanyol, actual diputat d'Unides Podem) i Luis del Romero (geògraf, investigador i activista, professor de la Universitat de València en Turisme i Ciències Ambientals).

Ciència ficció

El cicle de cinema valencià actual prosseguirà el 2 de desembre amb la projecció de la pel·lícula de ciència ficció i terror 'Visitante'. És el primer llargmetratge del director i guionista Alberto Evangelio, i es va estrenar oficialment en la 54 edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges 2021.

La pel·lícula, que ha passat també per certàmens com la Mostra de València-Cinema del Mediterrani o el Fancine-Festival de Cinema Fantàstic de la Universitat de Màlaga, està protagonitzada per Iria del Río, Miquel Fernández, Jan Cornet i Sandra Cervera.

Finalment, 'Carceller. El hombre que murió dos veces', del cineasta Ricardo Macián, tancarà el cicle de cinema valencià el dijous 9 de desembre. Es va estrenar el passat mes d'octubre en la secció DOC Espanya de la 66ª Setmana Internacional de Cinema de Valladolid-Seminci i recupera la figura de Vicente Miguel Carceller, editor compromés amb la República que va arribar a vendre mig milió d'exemplars setmanals del seu setmanari satíric 'La Traca'.

En la pel·lícula intervenen investigadors i familiars, i de la mà del dramaturg Manuel Molins es mostren les diferents facetes de l'editor (hedonista, transgressor, combatiu), a través d'actors com Paco Alegre, Lola Moltó o Bruno Tamarit, entre uns altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento