Comunitat Valenciana

El 'yonki dels diners' es desdiu: demana perdó per fer mal "a moltes persones" i qüestiona les gravacions

  • Assegura que els àudios estan descontextualitzats perquè els editava i els tallava al seu antull.
  • Marcos Benavent també ha criticat durant la seua declaració als Jutjats l'actuació de Rosa Pérez Garijo.
Marcos Benavent acompanyat del seu advocat, Juan Carlos Navarro, a la seua arribada als jutjats
Marcos Benavent acompanyat del seu advocat, Juan Carlos Navarro, a la seua arribada als jutjats
ROBER SOLSONA
Marcos Benavent acompanyat del seu advocat, Juan Carlos Navarro, a la seua arribada als jutjats

L'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent, autodenominat 'yonki dels diners', ha acudit de nou aquest dimecres als jutjats on ha fet marxa enrere en la versió que mantenia des de 2015 en el cas Imelsa: ha demanat perdó per fer mal "a moltes persones", sense donar noms, ha assegurat que va manipular les gravacions que van donar lloc al procediment i ha criticat l'actuació de la qual va ser diputada d'EUPV en la Diputació i actual consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, denunciant de la trama, i li ha instat a explicar els pactes que tenia amb el seu ex-sogre.

Benavent estava citat a les 12 hores en el Jutjat d'Instrucció número 18 de València a petició pròpia després de canviar recentment d'advocat i d'estratègia: ha substituït Ramiro Blasco, qui el va defendre des que va esclatar el cas, pel penalista Juan Carlos Navarro.

L'exgerent d'Imelsa ha acudit a les dependències judicials uns deu minuts abans de la seua citació i ho ha fet acompanyat del seu nou lletrat. Ni a l'entrada ni a l'eixida s'ha volgut parar a atendre als mitjans de comunicació que l'esperaven i s'ha limitat a dir que estava "bé" i que en cinc anys "havia parlat moltes vegades" i havia sigut "el més amable possible".

En seu judicial, Benavent ha canviat el discurs mantingut fins ara. Així, ha demanat perdó "a molta gent" per acusar sense cap tipus de prova", sense donar noms, segons ha pogut saber Europa Press.

A més, ha qüestionat les gravacions que van aportar Rosa Pérez i el seu ex-sogre a la causa en diversos pendrives. Ha indicat que estan manipulades ja que gravava el que volia i després tallava el que no li interessava. 

Així, ha assenyalat que les gravacions són malintencionades i buscava que l'interlocutor diguera el que ell volia sentir. Ha insistit que estan descontextualitzades perquè les editava i les tallava al seu antull.

Sobre Rosa Pérez ha lamentat la seua actuació en aquest procediment i ha assenyalat que és una persona que hauria de dir quin tipus de pactes va tindre en el seu moment amb el seu ex-sogre i altres poders. També ha asseverat que es va reunir amb ella quan estava el secret de sumari, al juliol de 2015.

D'altra banda, Benavent ha qüestionat l'entrada i registre que va fer la Guàrdia Civil en el despatx del seu aleshores advocat i tota la documentació que es van portar.

Ha indicat que quan va tornar a Espanya per a preparar la seua defensa, guardava tota la documentació que tenia en el despatx del seu lletrat. En un moment donat, la Guàrdia Civil s'ho va portar tot i es va quedar indefens, ha manifestat. Per aquest motiu, el seu actual advocat ha impugnat eixa entrada i registre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento