Comunitat Valenciana

Renfe contractarà més maquinistes per a Rodalia, segons el Consell

  • «No volem la competència a qualsevol preu, sinó per a millorar el servei», assegura el conseller Arcadi España.
Tren de Cercanías de Renfe del área de València.
Tren de Rodalia de Renfe del área de València.
Renfe
Tren de Cercanías de Renfe del área de València.

El conseller de Mobilitat, Arcadi España, va afirmar ahir que Renfe s'ha compromés a contractar en els pròxims mesos a més maquinistes per a resoldre a curt termini el col·lapse del servei ferroviari de Rodalia en el nucli de València, mentre que la Generalitat està ja estudiant els recursos humans, materials i de finançament que han d'acompanyar la transferència de les competències a la Generalitat per a poder prestar un bon servei i que volen pactar també amb els sindicats.

España, en declaracions als mitjans en Les Corts, va assenyalar que les reunions amb el Govern per a analitzar la cessió començaran abans de finals d'any i confia que la transferència es produïsca en «un termini raonable», que no s'ha atrevit a concretar perquè serà «un procés llarg i complex».

«No volem la competència a qualsevol preu, sinó per a millorar el servei», va subratllar. En eixe sentit, va recalcar que aquest servei «no funciona adequadament des de fa molt temps» i que a més aquesta situació, que pateixen milers de valencians per a desplaçar-se a estudiar o treballar, «s'ha agreujat» en els últims mesos.

En la seua opinió, aquesta situació s'ha anat gestat per la falta d'inversions i de planificació» i la va atribuir al fet que a Espanya s'havia prioritzat l'alta velocitat enfront de la rodalia. No obstant això, va afegir que l'actual Govern de Pedro Sánchez ha «reorientat» els Pressupostos Generals de l'Estat cap a «la mobilitat, quotidiana, la del dia a dia».

A més, el Consell ja ha reclamat a Renfe que s'adopten mesures «ràpides» per a acabar amb el col·lapse dels trens de Rodalia en les hores punta i la companyia ha assegurat que en els pròxims mesos s'incorporaran més maquinistes per a normalitzar la situació. «Estarem pendents», va advertir.

España desvincula el compromís de Renfe d'augmentar maquinistes amb la vaga anunciada pel sindicat. «La conflictivitat no pot parar la incorporació de nous maquinistes que es necessiten en la Comunitat», va subratllar. Sobre aquest tema, defensa que a mitjà i llarg termini han de ser gestionades pels governs autonòmics perquè una gestió «més pròxima seria també una gestió més eficaç».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento