Comunitat Valenciana

Igualtat convoca l'elecció dels menors que integraran el Consell d'infància i adolescència de la Comunitat

La vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat l'elecció dels 24 xiquets, xiquetes i adolescents que han d'integrar el Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).
Archivo - Imatge d'arxiu del Consell de la Infància de Paterna (València)
Archivo - Imatge d'arxiu del Consell de la Infància de Paterna (València)
AYUNTAMIENTO PATERNA
Archivo - Imatge d'arxiu del Consell de la Infància de Paterna (València)

Sobre aquest tema, la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, ha explicat que la constitució d'aquest organisme dotarà a la Generalitat d'un instrument perquè la perspectiva d'infància "seguisca estant en totes les polítiques impulsades des del Consell, i que el seu pes vaja sent cada vegada major i amb un caràcter més trasversal".

"Des de la Conselleria d'Igualtat som conscients del necessari que és comptar amb l'opinió dels xiquets, xiquetes i adolescents, i fer efectiu així el seu dret a ser escoltats col·lectivament en els assumptes que els concerneixen, perquè no es pot construir res sense els seus protagonistes", ha afirmat.

Per a açò, el Consell estarà integrat únicament per xiquetes, xiquets i adolescents representants dels principals consells d'infància i adolescència de la Comunitat Valenciana.

La convocatòria del DOGV estableix que el Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana estarà compost per tres xiquetes i tres xiquets de fins el 12 anys i sis adolescents de fins el 18 anys en representació dels consells locals d'infància; dos xiquetes i dos xiquets de fins el 12 anys i quatre adolescents de fins el 18 anys en representació del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció; dos xiquets, xiquetes o adolescents de fins el 18 anys, en representació del Consell Valencià de la Joventut; i, finalment, dos xiquets, xiquetes o adolescents de fins el 18 anys del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana. La distribució haurà de ser paritària.

FUNCIONS DEL CONSELL

Entre les funcions del Consell s'estableix que els seus membres puguen proposar la Generalitat iniciatives per a promoure els seus drets, participar en l'elaboració, avaluació i seguiment de l'Estratègia Valenciana d'Infància i Adolescència, traslladar les seues inquietuds, opinar sobre qualsevol assumpte o realitat social que concerneixen a la infància i adolescència, i sensibilitzar a la societat sobre la participació infantil.

Gavidia ha explicat que des d'Igualtat s'ha treballat durant els últims 6 anys perquè els xiquets, xiquetes i adolescents no siguen únicament objecte de protecció, sinó que també siguen subjectes de drets, i ha recordat que així està recollit en la Llei de drets i garanties de la infància i l'adolescència.

Aquesta norma, que va comptar amb la participació directa de xiquets, xiquetes i adolescents en la seua elaboració, arreplega i desenvolupa l'àmbit de promoció de drets en la infància i l'adolescència, la màxima expressió de la qual són els òrgans de participació, entre els quals es troba el Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha assenyalat que el Consell vé inspirat per les experiències desenvolupades en l'àmbit local. En aquests moments, ja són 50 els municipis que compten amb aquesta ferramenta per a fomentar la participació infantil i adolescent.

La creació del Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, juntament amb el Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, s'arreplega en el decret aprovat pel Consell que dona plenitud als drets ja reconeguts de xiquetes, xiquets i adolescents, especialment el dret de participació que potencia el seu paper actiu com a subjectes de dret, tant en la defensa dels seus interessos individuals com a col·lectius.

PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES

Tots els consells locals d'infància presentar candidatures que en el moment de la publicació de la resolució estiguen en funcionament ininterrompudament almenys un any.

Per la seua banda, el Consell Valencià de la Joventut, el Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció i Consell Escolar de la Comunitat Valenciana designaran a les persones que, en la seua representació, formaran part del Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento