Comunitat Valenciana

CCOO exigeix que el repunt de l'activitat turística valenciana es traduïsca en millors condicions laborals

CCOO exigeix que el repunt que ha registrat l'activitat turística valenciana es traduïsca en millors condicions laborals front "a l'augment de la parcialitat i temporalitat, l'ús fraudulent dels ERTO i el bloqueig que s'estan donant dels convenis d'hoteleria de València i Castelló".
Archivo - Membres de les Kellys en imatge d'arxiu
Archivo - Membres de les Kellys en imatge d'arxiu
LAS KELLYS
Archivo - Membres de les Kellys en imatge d'arxiu

Així, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, la federació de Serveis de CCOO PV aposta per un canvi de model turístic que siga "viable, sostenible i inclusiu".

En eixe sentit, ha assenyalat que malgrat que la Comunitat Valenciana ha aconseguit aquest estiu el 80,7% del número de persones viatgeres d'abans de la pandèmia, aquesta millora de la conjuntura de negoci "no s'ha traduït en una millora de les condicions laborals", fonamentalment a les dones. Així, assenyala que la taxa general de parcialitat és del 38% i la de temporalitat del 37% i en el cas de les dones augmenten al 44,9% i el 39,21% respectivament.

CCOO advertix que aquestes xifres es deriven, en molts casos, d'un "ús fraudulent dels ERTO, un instrument que, en molts casos, les empreses han utilitzat per a recuperar part del benefici perdut".

De la mateixa manera, s'han referit a la paralització dels convenis de Castelló, sense vigor des de 2013, i el de València, amb un acord al que es va arribar uns dies abans de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma però que segueix sense firmar-se, la qual cosa contribueix a "empitjorar la qualitat de l'ocupació en el sector".

Per tot açò, Serveis CCOO PV creu que és "el moment d'aprofitar els fons de reestructuració i resiliència per a transformar el sector cap a un model més sostenible, inclusiu, eficient, productiu i amb ocupació de qualitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento