Comunitat Valenciana

La Junta de Govern Local aprova la licitació de les obres de rehabilitació del Palau de la Música

  • Els treballs, que respectaran "l'esperit de l'edifici", estan valorats en 12.682.730,35 euros.
  • La reforma tindrà un termini d'execució de quinze mesos, segons ha confirmat el vicealcalde Sergi Campillo.
Archivo - Imatge d'arxiu del Palau de la Música de València.
Imatge d'arxiu del Palau de la Música de València (arxiu).
PALAU
Archivo - Imatge d'arxiu del Palau de la Música de València.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres la licitació de les obres de rehabilitació del Palau de la Música de la ciutat, uns treballs valorats en 12.682.730,35 euros que respectaran "l'esperit de l'edifici", de l'any 1984, però adaptant-lo a la normativa actual i amb una reducció del seu consum energètic.

D'aquesta manera ho ha indicat el vicealcalde de la capital valenciana i portaveu de l'executiu municipal, Sergi Campillo, a la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local. Així, ha assenyalat que aquesta rehabilitació tindrà un termini d'execució de quinze mesos.

"Es recupera l'esperit de l'edifici de 1984, però s'adapta a la normativa actual i es fa una èmfasi particular en la seua eficiència energètica", ha exposat Campillo. El responsable municipal ha explicat que quan aquest edifici "estava a ple rendiment consumia prop de 300.000 euros en energia anualment".

"Per les característiques de l'edifici, molt envidrat, té un gran consum energètic. Ara s'actuarà sobre eixe aspecte, per a recuperar l'esperit de 1984 adaptant-lo a la normativa actual i reduint el seu consum energètic", ha insistit el vicealcalde.

Sergi Campillo ha manifestat que "la intenció municipal és obrir aquest edifici, que és el principal contenidor de música d'Espanya, com més prompte millor, malgrat que el projecte no és senzill" de dur a terme.

La intervenció, com ha detallat l'edil, contempla la substitució de tot el sostre de la sala Rodrigo i dels laterals situats damunt de les llotges a la sala Iturbi. A més, a sol·licitud del Palau de la Música, s'han inclòs en l'actuació alguns treballs de manteniment i millora de les instal·lacions com la impermeabilització completa del templet situat damunt del vestíbul i la instal·lació d'una cortina acústica.

Igualment, es preveu el canvi de lluminàries i projectors a tecnologia LED per a millorar l'eficiència energètica i el canvi del parallamps per raons de seguretat, ha agregat el portaveu del govern local.

"Amb totes les garanties"

Campillo ha destacat que el procediment desenvolupat per a dur a terme aquestes obres "s'ha de realitzar amb totes les garanties jurídiques i econòmiques", perquè la rehabilitació "complisca tots els paràmetres de seguretat" i "poder obrir un nou Palau per als veïns i veïnes de la ciutat de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento