Comunitat Valenciana

La ministra de Transports es compromet a "desbloquejar" el Corredor Mediterrani i a millorar Rodalies

  • Raquel Sánchez assegura que les dues qüestions formen part d'una "preocupació compartida" amb la Generalitat.
La ministra de Transports, Raquel Sánchez, amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
La ministra de Transports, Raquel Sánchez, amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
TWITTER DE RAQUEL SÁNCHEZ
La ministra de Transports, Raquel Sánchez, amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha compromés aquest divendres amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a "fer tot el possible" per a "desbloquejar" l'avanç del Corredor Mediterrani, "prioritzar" les actuacions en els trens de rodalies de la Comunitat Valenciana i "agilitzar" la connexió de tren a l'Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández.

Sánchez ha assegurat que les dues qüestions formen part d'una "preocupació compartida" amb el Govern central, per la qual cosa treballarà per a "seguir avançant" en elles i "reafirmar el compromís polític amb els valencians i valencianes".

Així ho ha manifestat després de reunir-se amb el cap del Consell, en el marc de la seua visita a Elx (Alacant) per a presentar el primer programa d'ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb fons europeus que contempla distribuir 1.000 milions d'euros entre els municipis per a l'impuls de zones de baixes emissions (ZBE) i la transformació digital i sostenible del transport urbà.

Per a la ministra "la col·laboració institucional ha de ser sempre total i absoluta" i així ho ha fet saber a Puig, convençuda que "junts" s'aconseguirà l'objectiu comú de "dissenyar eixes "ciutats per a viure".

Per la seua banda, el president Puig ha insistit que tant el Corredor Mediterrani com la xarxa de trens de rodalies o la connexió de tren a l'Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández són "projectes fonamentals" per a la Comunitat" que espera que amb el pla anunciat ara per la ministra, i amb el seu "suport", puguen "oportunitat d'accelerar-se".

També l'alcalde d'Elx, Carlos González Serna, ha aprofitat la visita de la ministra per a posar l'accent en "la necessitat" que el seu departament invertisca en infraestructures viàries i ferroviàries que són absolutament essencials per a Elx i per al conjunt dels municipis de la Comunitat Valenciana".

"Manques endèmiques"

En aquest sentit, el primer edil ha argumentat que "la millora de la competitivitat en el nostre teixit productiu -que és dinàmic, innovador i molt exportador- exigeix que es resolguen les manques endèmiques que pateixen les nostres ciutats en matèria d'infraestructura".

Per a González, es tracta de "manques i problemes que no ha originat aquest Govern, però que sí que té la responsabilitat de resoldre i atendre aquest Govern, precisament per a afavorir els objectius de recuperació econòmica i de l'ocupació, per als quals tan important és la inversió en infraestructures".

En tot cas, l'alcalde d'Elx s'ha mostrat segur que el mandat de Raquel Sánchez "deixarà una positiva petjada" tant a Elx com a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento