Comunitat Valenciana

Cs demana a l'Ajuntament de València una bateria de mesures de suport al xicotet comerç

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, i el regidor de Cs Rafael Pardo han demanat al consistori "done suport i ajudes directes per als autònoms i pimes afectats per les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia".
El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner.
El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner.
CS
El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner.

Segons ha indicat Giner en un comunicat, la caiguda d'activitat "està afectant a quasi tots els sectors econòmics de la ciutat, però especialment al sector de serveis, sent el subsector del comerç minorista un dels més colpejats".

En aquesta moció, Cs ha presentat una bateria de deu propostes per a mitigar aquesta situació que està reduint de manera considerable tant la facturació com el nivell d'ocupació dels autònoms i empreses de la ciutat de València.

Així, el portaveu de Cs exposa que l'Ajuntament de València "ha de posar tots els mitjans al seu abast per a ajudar els autònoms i pimes que pitjor ho estan passant, especialment en aquest cas quan estem parlant del subsector amb major nombre de treballadors autònoms censats en la nostra ciutat".

El partit considera que "una de les claus és incentivar el consum i, per a açò, proposa la implementació immediata del programa de bons descompte que es va aprovar en el ple de novembre de 2020 i la realització de campanyes informatives de difusió d'aquest programa".

Per a Cs, també és "imprescindible" convocar ajudes econòmiques del cinquanta per cent per a "la instal·lació de mesuradors de CO2 en locals comercials i de purificadors d'aire amb filtres HEPA". A més, Cs ha plantejat "l'elaboració d'un Pla d'Acció Comercial perquè, a partir de la realització d'un diagnòstic, es programe amb els representants del sector la realització d'accions que potencien el comerç local de la ciutat".

El partit considera urgent aprovar una nova convocatòria de les ajudes a nous comerços i consolidar als ja existents, i per a açò, sol·licita duplicar el pressupost de l'última convocatòria, i establir un mecanisme de pagament urgent en línia amb l'aplicat en les ajudes parèntesi del pla resistir.

També ha instat l'Ajuntament de València a "subvencionar als xicotets comerços en crisis, aprovant una línia de microcrèdits amb tipus preferents dirigits al sector del comerç de proximitat i bonificar a aquest mateix sector el 25% de l'Impost de Béns Immobles i de la resta de tributs municipals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento