Comunitat Valenciana

Artistes valencians s'uneixen en un disc per a demostrar "el poder de la música" per a malalts d'alzheimer

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (AFAV) i el músic valencià Nacho Mañó s'han unit per a crear el disc 'Desorden en el Desván', una iniciativa en la qual també col·laboren altres deu artistes valencians -entre ells La Habitación Roja, Seguridad Social o Andreu Valor- amb l'objectiu de "seguir demostrant el poder de la música" per a les persones que pateixen eixa malaltia.
Ana Morón, gerent d'AFAV; David Mazcuñán, familiar d'una persona amb alzheimer i  impulsor de la iniciativa; Nacho Mañó, músic i creador de la iniciativa; i Sonia Sánzhez, Treballadora Social d'AFAV.
Ana Morón, gerent d'AFAV; David Mazcuñán, familiar d'una persona amb alzheimer i impulsor de la iniciativa; Nacho Mañó, músic i creador de la iniciativa; i Sonia Sánzhez, Treballadora Social d'AFAV.
AFAV
Ana Morón, gerent d'AFAV; David Mazcuñán, familiar d'una persona amb alzheimer i  impulsor de la iniciativa; Nacho Mañó, músic i creador de la iniciativa; i Sonia Sánzhez, Treballadora Social d'AFAV.

El disc s'inclou en la campanya 'Un Pósit por el Alzhéimer 2021', organitzada per l'AFAV València, amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, 21 de setembre.

L'àlbum constarà de temes interpretats pels artistes que participen en aquest projecte i una cançó interpretada pel cor format per persones amb alzheimer Els Veus de la Memòria.

Els artistes Nacho Mañó i Gisela Renes, Charo Giménez, Jonathan Pocoví, La Habitación Roja, Seguridad Social, Bombai, Los de Marras, Andreu Valor, Joan Amèric, Sarah Rope i Pau Cháfer, i Melomans, participen en aquesta iniciativa de manera altruista. A més, l'artista valencià Paco Roca ha dissenyat la portada del disc i la imatge de la campanya.

La iniciativa inclou un concert benèfic d'aquests artistes, al Palau de les Arts Reina Sofia, el divendres, 3 de desembre de 2021. La idea va arribar a AFAV a proposta del compositor i productor musical valencià Nacho Mañó, que s'està encarregant de la coordinació de tots els cantants i la gravació del disc.

"Aquest disc reflecteix la intenció dels músics valencians de col·laborar i posar la nostra professió al servici de qui més ho necessita, aportant bellesa i valorant el poder de la música", explica Mañó en un comunicat.

El projecte 'Desorden en la Desván' sorgeix arran d'un poema escrit per David Mazcuñán a la seua mare, que va ser usuària del Centre de Dia Benicalap d'AFAV i membre del cor Els Veus de la Memòria. David, recordant a la seua mare morta fa tres anys i com un homenatge a ella, va escriure el poema que en el seu inici va titular 'El Olvido'.

L'amistat que li uneix a Nacho Mañó, li va portar a mostrar-li el poema per a saber si potser es podria transformar en cançó per a ajudar AFAV. Nacho Mañó, en llegir el poema de David Mazcuñán, va veure la llavor d'un projecte molt més gran.

"Se'm va ocórrer que hi havia altres artistes que havien escrit cançons sobre l'alzheimer i que es podia fer un projecte global unint cançons ja escrites sobre aquesta malaltia i cançons nova creades per a aquest projecte", explica Mañó.

Nacho i David es van posar en contacte amb l'Associació per a plantejar organitzar aquest projecte per a donar visibilitat a l'alzheimer i ajudar els malalts i les seues famílies.

"ESPERANZA, ALEGRIA I MOTIVACIÓ"

Per a David Mazcuñán, aquest projecte és, a títol personal, un homenatge a la seua mare, però també, gràcies a la música, "pretenc donar visibilitat a l'alzheimer i ajudar altres famílies que estan passant ara per aquesta malaltia, amb un motiu d'esperança, alegria i motivació".

Mazcuñán subratlla que per a les persones amb alzheimer "la música és vital". "Record que quan la meua mare estava en el Centre i tornava a casa, només parlava de les sessions de musicoteràpia, era el que més feliç li feia. Quan la vaig veure cantar en el cor amb altres persones amb alzheimer, l'emoció que ens va despertar va ser indescriptible", relata.

Els artistes ja han començat a gravar les cançons que formaran part d'aquest emotiu treball musical, que es presentarà al públic en el mes de setembre, inclòs en la campanya 'Un Pósit por el Alzheimer 2021', organitzada per AFAV per a commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer. Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de l'Ajuntament de València i el centre comercial Nuevo Centro.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento