Es disparen les peticions per posar càmeres de videovigilància al carrer

  • Veïns i comerciants del Born, Raval i Trinitat Vella demanen videovigilància.
  • Per la manca de policia i l'augment dels furts.
  • La Rambla en tindrà quatre.

Veïns i comerciants han vist clara la solució als seus problemes d'incivisme i inseguretat, les càmeres de videovigilància, que tan polèmiques van ser en un inici per la intromissió a la intimitat i que es veuen ara com la panacea, vist l'increment de furts i robatoris per la crisi.

Les peticions no es concentren només entre el veïnat del centre de la ciutat, sinó que arriben a diverses zones de Barcelona. A part del Raval, el Born i la Rambla, els que viuen i treballen a Trinitat Vella, com 20 minutos ja va avançar, demanen, per motius similars, càmeres. La crisi ha fet créixer els petits delictes, segons va confirmar el primer tinent d'alcalde, Carles Martí.

Ja que hi ha serioses mancances d'agents de seguretat als carrers -l'Ajuntament ha reclamat més mossos-, l'única alternativa viable des del punt de vista del ciutadà es focalitza ara en la col·locació de càmeres, tot i que la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ja ha recordat que es tracta d'una eina més, de la qual no es vol abusar. Ara, però, l'Ajuntament vol demanar el permís necessari per instal·lar un mínim de quatre càmeres a la Rambla per evitar furts, prostitució i incivisme.

Vist aquest anunci, els comerciants del Raval s'han afanyat també a demanar al districte la col·locació de càmeres en una vintena de punts conflictius del barri. En el cas dels veïns del carrer de Plegamans, al Born, que van instal·lar càmeres fictícies per dissuadir lladres, drogoaddictes i prostitutes, van comprovar com els artilugis funcionaven «al 100%» i eradicaven els problemes. Ara, però, l'Ajuntament les ha retirades al·legant que no podien penjar d'una façana protegida. Els veïns ja han anunciat que tornaran a colocar-les.

Al barri de Trinitat Vella, els veïns han demanat en repetides ocasions que es col·loquin dispositius electrònics per posar fi a la delinqüència. Als voltants de les obres de l'AVE a l'Eixample s'ha demanat també més vigilància.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento