Comunitat Valenciana

Obert el termini per a presentar candidatures als primers Premis per la Igualtat

L'Ajuntament de València ha obert el termini per a la presentació de candidatures als primers Premis per la Igualtat de la ciutat, dotats amb un total de 20.000 euros, segons ha informat el consistori en un comunicat. Les propostes podran plantejar-se fins al 26 de juliol.

L'objectiu d'aquestes distincions és guardonar actuacions, bones pràctiques i projectes d'igualtat realitzats en la capital valenciana durant 2020 i 2021 en cinc àrees diferents: lluita contra la violència de gènere i masclista; salut i esport; ocupació, conciliació i corresponsabilitat; coeducació, i art i cultura. Per cadascuna de les cinc seccions s'atorgaran dos premis (un de 3.000 euros i un altre de 1.000 euros).

En la convocatòria s'avaluaran actuacions, bones pràctiques i projectes que hagen contribuït a la lluita contra la violència de gènere i masclista en aquesta ciutat, així com les iniciatives que recolzen de manera integral a les dones i als seus fills i filles i a la resta de la família per a la reparació del dany per la violència patida, ha precisat el consistori.

Igualment, es pretén premiar actuacions, bones pràctiques i projectes que hagen impulsat l'apoderament de les dones, mitjançant la cura de la seua salut física, emocional i sexual, o la promoció de la pràctica esportiva en condicions d'igualtat.

En aquest sentit, es tindrà en compte la formació, l'accés i la promoció de l'ocupació de les dones de la ciutat, en condicions d'igualtat efectiva d'oportunitats, així com canvis d'actitud favorables a la corresponsabilitat en la funció social de les cures i les tasques domèstiques i la millora dels servicis de suport per a la conciliació.

A més, es premiaran actuacions, bones pràctiques i projectes que hagen promogut la formació en igualtat entre dones i homes i la prevenció de la violència de gènere en els centres educatius en qualsevol nivell d'ensenyament tant reglat com no reglat o la creació artística i cultural que fomente la igualtat entre dones i homes i perseguisca compensar les situacions de desigualtat de les dones, ha agregat l'Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento