Comunitat Valenciana

Elx declara totes les seues platges lliures de fum i demanarà a la societat que no fume en els arenals

L'Ajuntament d'Elx (Alacant) ha declarat aquest dijous totes les seues platges "lliures de fum" amb l'objectiu de protegir el medi ambient i la salut humana. L'equip de govern (PSPV i Compromís) ha assenyalat que es tracta d'una iniciativa informativa i no sancionadora, ja que la finalitat és recomanar que no es consuma tabac en els arenals locals, segons ha informat el consistori en un comunicat.
Elx declara totes les seues platges lliures de fum per a protegir el medi ambient i la salut humana
Elx declara totes les seues platges lliures de fum per a protegir el medi ambient i la salut humana
AYUNTAMIENTO DE ELCHE
Elx declara totes les seues platges lliures de fum per a protegir el medi ambient i la salut humana

L'edil de Medi ambient, Esther Díez, ha afirmat que amb aquesta acció "fem una contribució a l'espai natural que componen les nostres platges".

Així mateix, ha assenyalat que el Consistori ja es va adherir en 2020 a la 'Xarxa Platges Sense Fum', un projecte impulsat per la Generalitat Valenciana, per la qual cosa enguany la consideració de 'platges sense fum' s'estendrà a totes les platges del terme municipal.

Tot amb l'objectiu de promoure i ajudar les persones a gaudir d'una vida sense tabac, afavorir conductes exemplars que influïsquen de manera positiva en els xiquets i xiquetes, respectar el medi ambient i fer partícip a la població en la presa de decisions saludables.

Per la seua banda, el regidor de Turisme, Carles Molina, ha ressaltat que "aquest projecte el materialitzarem amb informació que es col·locarà en totes les platges per a conscienciar a les persones que visiten el nostre litoral".

Igualment, ha explicat que aquesta iniciativa "no busca un caràcter sancionador, sinó de recomanació". "Es tracta d'una proposta voluntària i divulgativa per a promoure hàbits de vida saludable i de respecte al medi ambient", ha aclarit.

Finalment, ha indicat que a la Comunitat Valenciana, un 22,5% de la població és fumadora i el tabaquisme produeix 5.807 morts anuals, segons les dades de la Conselleria de Sanitat. Així les coses, el tabac té un greu impacte en el medi ambient: les burilles no són biodegradables i tarden deu anys a destruir-se, suposant un problema per al manteniment i la neteja de les platges.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento