Comunitat Valenciana

Detingut a València un home per injúries a la Corona i incitar a l'odi cap a les institucions de l'Estat

Agents de la Guàrdia Civil han detingut en València a un home acusat dels delictes d'injúries a la Corona i d'incitar a l'odi cap a les institucions de l'Estat a través d'una coneguda xarxa social, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. En el transcurs de la investigació, els agents han analitzat més de 12.000 publicacions realitzades per l'ara detingut.
Guàrdia civil en tasca d'investigació
Guàrdia civil en tasca d'investigació
GUARDIA CIVIL
Guàrdia civil en tasca d'investigació

Després de més d'un any d'investigacions dutes a terme per la Secció d'Informació de la Zona de València, de forma coordinada amb l'Unitat Central Especial 3, els agents han aconseguit la identificació d'aquesta persona, que suposadament s'ocultava després d'una identitat falsa.

Es tracta d'un home de 60 anys, de nacionalitat espanyola, que des de fa més de dos anys difonia comentaris presumptament dirigits contra institucions representatives de l'Estat com la Casa Real, la judicatura i les Forces i Cossos de Seguretat, a través d'un perfil de Twitter, que el seu contingut suposadament incitava a l'odi i poguera ser constitutius de delictes contra la Corona.

La publicació del material en internet s'ha realitzat de forma oberta, per la qual cosa es pot determinar que els missatges d'incitació a l'odi i violència publicats han pogut arribar a qualsevol usuari d'aquesta xarxa social.

L'operació, en el marc d'unes diligències prèvies del Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, s'emmarca dins d'una de les prioritats establides per la Secretaria d'Estat de Seguretat relativa a la investigació i persecució d'aquest tipus de delictes, mitjançant l'aprovació el passat any del Pla d'Acció de Lluita contra els delictes d'odi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento