Comunitat Valenciana

Puig, favorable a la reforma fiscal: "Els impostos que suposen una ruptura del mercat han de ser harmonitzats"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha tornat a mostrar-se a favor d'una reforma fiscal que supose "una harmonització" a Espanya i a Europa. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que "els impostos que suposen de fet una ruptura del mercat han de ser harmonitzats".
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu.
Rober Solsona - Europa Press
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu.

El cap del Consell ha realitzat aquestes manifestacions a preguntes dels mitjans a Madrid, on participa aquest dimecres en la jornada 'Wake up, Spain!'.

Puig ha reiterat la visió positiva del govern valencià a una reforma que tinga a veure amb "una harmonització fiscal europea" i ha apuntat que, fins i tot, el president dels Estats Units, Joe Biden "està proposant que alguns impostos, sobre grans corporacions, aconseguisquen més d'un continent".

"És important que a Espanya hi haja una harmonització fiscal, sobretot en allò que pot produir deslocalització o dúmping. Hi ha altres impostos que poden ser residenciats per les comunitats autònomes o els ajuntaments, però aquells que suposen una ruptura de fet del mercat han de ser harmonitzats", ha raonat.

Preguntat per si açò afectaria a l'autonomia fiscal de les CCCA, el president ho ha negat perquè "hi hauria una part residenciada" en les autonomies.

Finalment, ha insistit que "ha d'haver-hi una harmonització europea". "Si hem de tindre cada vegada més Europa, hem de tindre una harmonització fiscal europea; és una pèrdua de sobirania, però en favor de la cohesió social i territorial", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento