Comunitat Valenciana

Baleària registra una caiguda del 24% en la facturació amb pèrdues de més de 15 milions per la pandèmia

Baleària ha registrat una caiguda del 24% en la seua facturació durant l'any 2020, la qual cosa es tradueix en pèrdues de 15,64 milions d'euros a causa de l'impacte de la pandèmia de la covid-19. No obstant açò, la naviliera ha indicat que ha tancat l'exercici econòmic amb un benefici brut d'explotació (ebitda) de 62,32 milions fruit de "la competitivitat i vocació de lideratge", segons un comunicat.
La fortalesa i capacitat d'adaptació de Baleària moderen l'impacte del COVID-19 en els seus resultats de 2020
La fortalesa i capacitat d'adaptació de Baleària moderen l'impacte del COVID-19 en els seus resultats de 2020
BALEÀRIA
La fortalesa i capacitat d'adaptació de Baleària moderen l'impacte del COVID-19 en els seus resultats de 2020

Sobre aquest tema, la firma ha assenyalat que en aquest context "econòmic complicat", s'ha apostat per mantindre les inversions en els seus eixos estratègics d'innovació i sostenibilitat, a les quals s'ha sumat una nova prioritat, com és "garantir la seguretat dels seus vaixells".

"Les restriccions a la mobilitat van provocar importants caigudes en tots els trànsits i es van traduir en un resultat negatiu, que ens ha fet perdre part de solvència i incrementar el deute", ha subratllat el president de Baleària, Adolfo Utor, qui ha afegit que la firma ha resistit "gràcies a la fortalesa patrimonial i econòmica, fruit del treball de molts anys".

Respecte a la resta de dades econòmiques, les restriccions a la mobilitat han provocat caigudes en tots els trànsits. En el cas de passatgers un descens del 52% i en el transport de mercaderies una caiguda d'un 6%.

Així mateix, les rutes nacionals han suposat "pràcticament" el 94% dels passatgers, amb un comportament variable segons les zones. A Ceuta i Melilla el trànsit va caure un 60% i en les Balears va ser del 30%. No obstant açò, les rutes amb Canàries van experimentar creixements del 20%, ha detallat la companyia.

D'altra banda, Baleària ha destacat que les rutes internacionals van acusar el tancament de fronteres i la cancel·lació de l'Operació Pas de l'Estret, amb una disminució en nombre de passatgers del 85%.

CAPACITAT DE REACCIÓ

"Aquest exercici hem demostrat fortalesa financera, i una gran capacitat de reacció, flexibilitat i adaptació", ha assenyalat Utor, qui també ha ressaltat "el gran esforç realitzat per tots els equips". Finalment ha indicat que la naviliera està preparada "per a afrontar la recuperació amb energia renovada, optimisme, cohesió i motivació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento