Comunitat Valenciana

Nou persones identificades pels incidents després de la concentració de suport a Pablo Hasél a València

  • El subdelegat del Govern diu que es va autoritzar "encara que es va presentar fora de termini i no complia la normativa".
  • Assegura que "l'actuació policial" es va dur a terme per a evitar una manifestació posterior a la concentració.
  • "No ens agrada eixe tipus de qüestió, però és evident que la normativa està ací i cal complir-la", ha assegurat.
Nueve personas identificadas por los incidentes tras la concentración de apoyo a Pablo Hasél en Valencia
Nueve personas identificadas por los incidentes tras la concentración de apoyo a Pablo Hasél en Valencia
Jorge Gil - Europa Press
Nueve personas identificadas por los incidentes tras la concentración de apoyo a Pablo Hasél en Valencia

Un total de nou persones han sigut identificades després de la concentració de suport al raper Pablo Hasél celebrada aquest dimarts a València. L'acte, que va reunir diversos centenars de persones per a protestar per l'empresonament del cantant per injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme, va acabar amb incidents i càrregues policials.

El subdelegat del Govern a València, Rafa Rubio, ha informat que s'han dut a terme nou identificacions que "es tramitaran d'acord amb la normativa vigent" i que implicaran, si és el cas, sancions d'acord amb la legislació.

No obstant això, ha recalcat que no hi ha hagut cap detenció i que la Delegació del Govern ha sol·licitat el preceptiu informe dels fets a la Policia Nacional del qual "no pareix que puga deduir-se alguna situació diferent" a la qual hi ha en aquest moment, ha postil·lat.

Comunicació a les 13.10 h

El subdelegat ha detallat que ahir, sobre les 13.10 hores, va entrar una petició d'una ciutadana per a dur a terme una concentració de suport a Pablo Hasél en la plaça de l'Ajuntament de la capital valenciana.

"Encara que es va presentar fora de termini i no complia la normativa es va autoritzar i va transcórrer sense cap tipus d'incident; les més de 500 persones van fer una concentració absolutament tranquil·la", ha asseverat.

"Quan aquesta va acabar -ha continuat- part dels concentrats van plantejar una manifestació per a anar a un altre punt i ací es produeix una actuació policial per a evitar eixa manifestació i com a conseqüència hi ha algun disturbi, com crema i desplaçament de contenidors". Els incidents, ha especificat, es van generar en els carrers limítrofs a la plaça, com Barques, Bailén, Xàtiva i avinguda María Cristina.

Per tant, "jo distingiria eixes due qüestions: la concentració va ser normal, sense cap tipus de problema, i el que es va produir després", ha dit Rubio, que ha reconegut: "A nosaltres no ens agrada eixe tipus de qüestió, però és evident que la normativa està ací i cal complir-la".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento